sobota 24. srpna 2024

Anna O - Matthew Blake

 

Zdroj obrázku

Autor: Matthew Blake
Rok vydání: 2024
Nakladatelství: Metafora
Počet stran: 408

Anotace: Průměrný člověk prospí třiatřicet let. Čeho všeho jsme během spánku schopni? A neseme za to odpovědnost?
Anna Ogilvyová byla mladá nadějná novinářka z dobře situované rodiny, dokud ji jednoho dne nenašli zakrvácenou a s nožem v ruce poblíž dvou těl jejích ubodaných přátel. Anna O. ale od té doby spí a další čtyři roky se ji nepovedlo probudit.
Doktor Benedict Prince je forenzní psycholog a odborník na poruchy spánku se specializací na zločiny spáchané během něj. Jeho novátorská metoda na přerušení "syndromu rezignace", jak Annin stav popisují odborníci, je poslední nadějí na probuzení Anny a možností spravedlivého soudu. Takové profesní metě se nedá odolat...
Jenže případ Anny O., jmenovkyně pacientky z knihy Sigmunda Freuda, je ostře sledovaný a Ben musí jednat obezřetně. Nejenže čelí nenávistným útokům, ale sám má profesní tajemství a komplikovaný osobní život. Navíc v průběhu léčby znejistí: opravdu Anna vraždila, nebo je za tím něco jiného? Jen ona zná pravdu o tom, co se té noci skutečně stalo. A jen Benedict ví, jak se k ní dostat. Ani pro jednoho z nich to dost možná nebude výhra.

sobota 3. srpna 2024

Měsíční čarodějky - Elizabeth Briggs

 

Zdroj obrázku

Autor: Elizabeth Briggs
Rok vydání: 2024
Nakladatelství: Cosmopolis
Série: Vlci zvěrokruhu (3.)
Počet stran: 304

Anotace: Ayla je po těžké bitvě s nepřátelskou smečkou Lvů a Slunečními čarodějkami přenesena do říše Lunatera. Jako dcera měsíční čarodějky má k používání měsíční magie vlohy, ale čeká ji ještě dlouhý a tvrdý výcvik. Pohání ji touha zachránit svou osudovou lásku Kadena, jehož bezvládné tělo jí po bitvě zůstalo ležet v náručí.
Podaří se Ayle za pomoci nových schopností přivést Kadena znovu k životu? A získá smečka Hadonoše spojence z řad ostatních vlků zvěrokruhu, aby se společně postavili nepřátelům?