pátek 24. června 2022

Domek v Irsku - Julie Caplinová

 

Zdroj obrázku

Autor: Julie Caplinová
Rok vydání: 2022
Nakladatelství: Cosmopolis
Série: Romantické útěky (8.)
Počet stran: 352

Anotace: Hannah se rozhodla pro velkou životní změnu - opustí kariéru úspěšné právničky z uspěchaného Manchesteru a vydá se na šestitýdenní kurz vaření v Irsku. Cestou se zastaví v Dublinu, kde si užívá všechno, co nové město nabízí - irské speciality, skvělé drinky a také společnost charismatického Conora, se kterým se náhodou seznámí.
Když se další den přesune na malebný venkov a ubytuje se v útulném domku, zjistí, že to co se stalo v Dublinu, tak docela v Dublinu nezůstalo... Kulinářská škola, ukrytá mezi krásně zelenými kopci, naučí Hannah víc než kuchařské základy.

"Malebný venkov, zelené pastviny a vůně čerstvého chleba"

Další díl ze série Romantických útěků nás zavede do Irska. Tentokrát nás čeká příběh Hannah. Hannah je sestra Miny, kterou známe z předchozího dílu Chata ve Švýcarsku. A tak jako u ostatních dílů, i tady se máme na co těšit :-)

"Hannah vždycky dodržovala pravidla a vydat se na výlet do Irska bylo první neobvyklé rozhodnutí, které kdy v životě udělala. Její šéf se stále nemohl vzpamatovat z toho, že požádala o dovolenou, a rodina nechápala, proč chce na tak dlouho odjet. Kdyby se takto rozhodla impulzivní Mina se svou dobrodružnou povahou, nikoho by to ani v nejmenším nepřekvapilo."

Hannah je právnička, ale jednoho dne se rozhodne vzít si v práci volno a odcestovat do Irska na šestitýdenní kurz vaření. Hannah je celkem úspěšná právnička, ale vařit se nikdy pořádně nenaučila. Je oddaná své práci a k tomu vaření nepotřebuje. Chybí ji sebevědomí a riskovat moc neumí. Ale teď se rozhodne, že si udělá trochu času sama pro sebe. Potřebuje změnu.
V Dublinu se seznámí s charismatickým Conorem. Velmi to mezi nimi jiskří a stráví spolu jednu jedinou noc. Nebo ne? 

Postavy si opět zamilujete. Ať už ty hlavní, nebo ty vedlejší, každá má něco, jsou skvěle vykreslené. Autorka píše krátké kapitoly, které jsou čtivé. Kniha je plná humoru, navštívíme úžasná místa v Irsku a ochutnáme skvělé jídlo. A já se budu opakovat. Při čtení mám chuť jíst, pít a cestovat :-)

"Žiju v naději, že se jednou objeví muž mých snů a konečně poznám, co je to opravdová láska... ale bohužel jedinými muži v mých snech jsou stavební architekti, daňoví kontroloři a místní památkáři. Ani jeden z nich neodpovídá mým představám o Regé-Jeanu Pageovi."
"Kdo to je?"
"Panebože, holka, přece vévoda z Hastingsu. Copak se nedíváš na ten seriál Bridgertonovi?"

Přejdu rovnou k doporučení. Domek v Irsku doporučím, tak jako všechny ostatní knihy z této série, každé romantické duši. Protože i když víte, jak příběh skončí, tak si ho užijete. Příběh plný romantiky, přátelství, dobrého jídla a popisů úžasných míst v Irsku. Co dodat? Přečtěte si to. A pokud jste ještě žádnou knihu z této série nečetli, nevadí. Můžete začít jakýmkoli dílem. Další sladký příběh, který opět nezklamal :-)

Hodnocení

Julie Caplin
je závislá na cestování a dobrém jídle. Neustále se snaží vypátrat dokonalý gin a je až nezdravě vybíravá, co se sklenic, toniku a ozdob týče. Mezi ochutnávkami ginu napsala svůj první román, který se odehrává v jednom z mnoha měst, jež během života poznala.
Jako PR ředitelka se několik let potloukala po Evropě a brala nejlepší žurnalisty zabývající se jídlem a pitím na novinářské exkurze (takzvané služební cesty), aby ochutnali gastronomické pochoutky v nejrůznějších městech v Itálii, Francii, Belgii, Španělsku, Dánsku a Švýcarsku. Byla to náročná práce, ale někdo to dělat musel. A právě tyto exkurze se staly inspirací k napsání série Romantické útěky.

Za zaslání recenzního výtisku děkuji nakladatelství Cosmopolis, kde si knihu Domek v Irsku můžete zakoupit.

Díky za přečtení a 
mějte se krásně.
Pary


2 komentáře:

  1. Na téhle sérii je mimo jiné skvělé to, jak se nenásilně propojují jednotlivé díly. Viz v tomhle díle sestra hlavní hrdinky z Chaty. :) Je skvělé setkat se se starými známými a podrobněji rozebrat jejich život. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím musím souhlasit :-) Už teď se těším na další díl :-)

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře :-)