neděle 2. února 2020

Zlomení - Martina Cole


Autor: Martina Cole
Rok vydání: 2019
Nakladatelství: Domino
Série: Inspektorka Annie Carrová (4.)
Počet stran: 500

Anotace: Městečko Grantley opanuje strach. Všechno začalo vyhlášením pátrání po pohřešované čtrnáctileté školačce. Už jen tato zpráva poskytla obyvatelům města dostatečný důvod k obavám. Pak ale bylo nalezeno dívčino mrtvé tělo - a krátce nato se stejná situace opakovala. Několikrát. Teď už nikdo nemohl být na pochybách, že v Grantley znovu řádí sériový vrah.
Inspektorka Annie Carrová požádá o pomoc Kate Burrowsovou, která před lety vedla pátrání po Grantleyském rozparovači. Kate ráda přijímá, protože účast na vyšetřování jí poskytuje pádnou výmluvu, aby nemusela být doma. Tam se totiž nedávno objevil syn jejího partnera, bývalého gangstera Patricka Kellyho, a s ním přišly problémy.
Annie s Kate brzy zjistí, že vrah je jim mnohem blíž, než by si pomyslely. Začíná pro ně boj s časem, ale ony se vlastně pořád nemají čeho chytit. Policajtský instinkt jim oběma napovídá, že za těmi vraždami je něco víc, než je patrné na první pohled. Povede se Kate zabijáka dopadnout dřív, než zemře další dívka?

"Věděli, kdo ta dívka je; rodiče ohlásili její zmizení před dvěma dny. Bylo jí čtrnáct a podle všeho ji mučili, znásilnili a pak vážně raněnou nechali ležet v křoví. Kylie Barlowovou už žádná budoucnost nečekala, to bylo jisté, a co Annie trápilo ze všeho nejvíc, byl ošklivý pocit, že její smrtí to neskončí."

Smrt čtrnáctiletých dívek otřese celým městečkem Grantley. Vyšetřování se ujímá Annie Carrová. Bohužel pro policii, vrah nezanechává žádné stopy, vypadá to, že je neviditelný, a proto Annie požádá o pomoc svou bývalou kolegyni Kate Burrowsovou, která se pomoci ujímá, policejní práce ji přeci jen chybí a zároveň se jí to v tuto chvíli hodí. Jednoho dne jim totiž zaklepe na dveře muž, který tvrdí, že je to syn bývalého gangstera a  zároveň jejího přítele Patricka Kellyho. Po smrti jeho jediné dcery Molly v tom Patrick vidí novou šanci v životě.



Recenze psána pro portál Chrudimka.cz
Ve čtení můžete pokračovat 



Mějte se krásně.
Pary




I

2 komentáře:

  1. Recenzí jsi mě zaujala natolik, že se musím po autorce podívat!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, já se budu muset poohlédnout po těch předchozích :-)

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře :-)