pátek 26. července 2019

Mám nad tebou moc - Teresa Driscollová


Autor: Teresa Driscoll
Rok vydání: 2019
Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 280

Anotace: Co by vás donutilo zasáhnout? Když Ella Longfieldová náhodou vyslechne ve vlaku rozhovor dvou atraktivních mužů s mladými dívkami, nemyslí si o tom vůbec nic - dokud jí nedojde, že ti dva právě opustili vězení. V ten moment se v ní probudí mateřský instinkt. Rozhodne se zasáhnout, ale něco ji od toho odradí. Druhého dne se ze zpráv dozvídá, že jedna z dívek - krásná zelenooká Anna Ballardová - zmizela. O rok později je Anna stále ještě pohřešovaná. Ella trpí pocitem viny, protože nic nepodnikla, a zdá se, že není jediná, kdo jí to nemůže zapomenout. Někdo jí posílá výhružné dopisy - dopisy, díky nimž se bojí o svůj život. Výroční výzva odhaluje, že Annini příbuzní i přátelé skrývají nemalá tajemství. Dokonce ani její nejlepší kamarádka Sarah neřekla o tom, co se té noci stalo, úplnou pravdu. I její rodiče mají co skrývat. Někdo ale ví, kde Anna je - a hodlá si to nechat pro sebe...

"Všichni mě odsuzovali jen za to. Za to, že jsem se do toho nevložila, protože dvě dívky z venkova se staly jasným cílem dvou mužů s trestní minulostí. To přemítaly všechny sociální sítě i bulvární tisk. Co byste udělali? Vložili byste se do toho? Dvě šestnáctileté dívky. Dva muži, kteří právě vyšli z vězení."

Představte si to. Sedíte ve vlaku do Londýna a kousek od vás sedí šestnáctileté dívky, ke kterým si přisednou dva muži a mají plné černé pytle. Vy se zaposloucháte do rozhovoru, ze kterého vyplyne, že muži seděli ve vězení a domlouvají se s dívkami na večer. Jak byste zareagovali? Ella nejdřív chtěla zasáhnout, ale byla svědkem něčeho, díky čemu tak nakonec neučinila. Vše by bylo v pořádku, kdyby se další den ze zpráv nedozvěděla, že jedna z dívek zmizela. Výčitky svědomí ji donutí zavolat na policii jako svědek.



Recenze psána pro portál Chrudimka.cz
Ve čtení můžete pokračovat


Mějte se krásně
Pary



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :-)