pondělí 31. srpna 2020

Ve víru - Rachel Caine

 

Zdroj obrázku

Autor: Rachel Caine
Rok vydání: 2020
Nakladatelství: MOBA
Série: Stillhouse Lake (3.)
Počet stran: 320

Anotace: Gwen Proctorová unikla bývalému manželovi a zachránila svoji rodinu. Utéct se jí ale nedaří před jeho nechvalnou proslulostí sériového vraha. Ani před zvrácenými internetovými trolly, kteří stále usilují o to, aby byly jeho zločiny pomstěny. Gwen se ale schovávat nehodlá. Ne když má jedinou misi: vytvořit svým dětem normální životní podmínky. Teď se jí však ozvala žena v ohrožení. Marlene Crickettová z odlehlého městečka Wolfhunter, má panický strach o sebe a o svou dceru. Když Gwen do izolované obce na venkově dorazí, Marlene už je mrtvá - a z vraždy viní její dceru. Až na to, že té se Marlene vůbec nebála. Gwen neodjede, dokud nezjistí, z koho strach měla doopravdy. Jenže teď už je možná pozdě. Past už je nastražená a chystá se sklapnout.

"Otevřu ústa. Nevydají ani hlásku. Otočím té vzpomínce záda, zastrčím ji hluboko dolů, přibouchnu za ní pomyslné dveře a zamknu je na obrovský visací zámek jako z komiksu. Ale pořád vidím ten jeho úsměv jako kočka Šklíba a to skleněné mrtvé oko kamery, která mě pozoruje. Dívala jsem se, jak jinou ženu umlátil k smrti. Mlátil ji, dokud z ní vůbec nic nezbylo. Tam se vrátit nemůžu."

Gwen Proctorová, bývalá manželka sériového vraha. Celé roky se ho bála a snažila se chránit sebe a své děti. Teď když je Melvin Royal po smrti se zdá, že už by mohla konečně najít trochu klidu, být šťastná a začít se Samem a dětmi nový život u jezera Stillhouse. Ale opak je pravdou. Melvin i po smrti vystrkuje drápy. Po celé zemi jsou lidé, kteří jsou ochotni Gwen ubližovat a způsobovat hlavně emoční bolest. Může to být horší? Může. Rodiny Melvinových obětí i nadále věří, že Gwen byla všeho součástí a Melvinovi pomáhala. A aby toho nebylo málo, Miranda Tidewell, matka jedné z obětí, se rozhodne natočit dokument, o kterém doufají, že odhalí Gweninu vinu.



Recenze psána pro portál Chrudimka.cz
Ve čtení můžete pokračovat
zde


Mějte se krásně.
Pary



 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :-)