sobota 17. října 2020

Přestávkovník - kolektiv autorů

 

Zdroj obrázku

Autor: Kolektiv autorů
Rok vydání: 2020
Nakladatelství: Bambook
Počet stran: 112

Anotace: Přestávky ve škole už nikdy nebudou nuda! Přestávkovník ti přináší nepřeberné množství zábavy na každou z nich. Využiješ ho ale i na cesty vlakem, autobusem nebo kdekoliv při dlouhém čekání. Některé hry jsou pro jednoho, jiné pro dva nebo více hráčů. A co je úplně nejlepší? Potřebuješ k nim většinou jen tužku. Jako bonus najdeš v Přestávkovníku několik zábavných testů.


V dnešní době se děti ve svém volném čase zajímají hlavně o mobily nebo o cokoli elektronického. Ve škole mají přestávku, koukají do mobilu, venku prší, nemají co dělat, koukají do mobilu nebo hrají videohry. A tak bych mohla pokračovat dál. Neříkám, že to platí pro všechny děti, ale dnešní doba je prostě jiná. Hry, které jsme hráli jako děti, už pomalu neznají, a skoro nechápou, jak nám k zábavě mohla stačit tužka a papír. A proto, když mi přišla nabídka na Přestávkovník, tak jsem toho využila. Jedná se o sešit, u kterého opravdu potřebujete hlavně tužku a chuť hrát, malovat a bavit se.

Jsou zde hry, které jsem hrála jako malá holka se svými kamarády. Najdete zde pár obrázků k vybarvení, testy, hádanky anebo si můžete složit i origami. I na sto dvanáct stránek se vejde zábavy víc než dost.

A tady je taková malá ukázka toho, co v sešitě najdete :-)


Trocha fantazie. Pro menší děti obrázek na vybarvení


Kdo by neznal hru Země, město... Co si poměřit síly s dětmi :-)


Zásah. Loď potopena... i tuhle hru zde najdete


I takové obyčejné sudoku dokáže na chvilku zabavit.


Přestávkovník je určen pro děti od 8 let. Myslím, že každé dítě si tam najde to své, ale nejen děti. Co takhle na chvilku odložit mobily, vypnout televizi, vrátit se do dětských let a zahrát si třeba šibenici nebo město, jméno... :-)

Hodnocení:

Za zaslání recenzního výtisku děkuji nakladatelství Bambook, kde si knihu Přestávkovník můžete zakoupit.

Díky za přečtení a
mějte se krásně.
Pary

2 komentáře:

  1. Přestávkovník mě také zaujal na první pohled. Věřím, že pro děti (zvlášť v současné situaci) může být skvělým vyplněním času. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím... současná situace úplně nabádá k tomu vrátit se do dětských let... Moje dcera tyhle sešity plné zábavy miluje :-)

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře :-)