sobota 23. července 2022

Rebelky z Oxfordu: Jak zkrotit svůdníka - Evie Dunmore

 

Zdroj obrázku

Autor: Evie Dunmore
Rok vydání: 2022
Nakladatelství: Cosmopolis
Série: Spolek výjimečných žen (2.)
Počet stran: 464

Anotace: Lady Lucie zuří. S pomocí skupinky oxfordských sufražetek se jí konečně podařilo nashromáždit dostatek jmění, aby mohla ovládnout jedno z hlavních londýnských nakladatelství, a to s jediným cílem: využít ho ke vzpouře proti parlamentu. Kdo by však mohl tušit, že jedinou osobou, která stojí v cestě úspěchu, je její dávný nepřítel lord Ballentine? Tristan je ochoten předat jí většinový podíl v nakladatelství, ale jen za nehoráznou cenu - za noc v jeho posteli.
Lucie přitahuje Tristana jako žádná jiná žena. Spaluje ho svou prudkostí a odhodláním pokaždé, když se střetnou. Jejich souboj rozdmýchává plameny náklonnosti a výřečný svůdník riskuje, že se chytí do vlastní pasti.
Zatímco se Lucie snaží Tristana přelstít na všech frontách, v nakladatelství i v ložnici, brzy zjistí, že platí známé tvrzení: ve válce a v lásce je dovoleno všechno...

"Kdyby se narodila jako muž, nic z toho by se nestalo. Nenechali by ji čekat v zatuchlém předpokoji a počítat těžkopádné odtikávání starých kyvadlových hodin. Sekretář by po ní nevrhal podezřívavé pohledy zpoza svého úhledně srovnaného stolu. Vlastně by tady dneska vůbec nebyla - pan Barnes, šéfredaktor a současný vlastník poloviny nakladatelství London Print, by smlouvu podepsal už minulý týden. Místo toho při uzavírání dohody neustále narážel na problémy."

S lady Lucindou jsme se seznámili už v předchozím díle Jak svrhnout vévodu. Je rok 1880 a ona se ještě pořád pere za práva žen. Nyní je připravena koupit akcie londýnského nakladatelství, aby mohla zorganizovat převrat v parlamentu. Vše si pečlivě naplánovala, ale s jedním nepočítala. Do cesty se jí postaví její dlouholetý nepřítel Tristan Ballentine a ten má rozhodně jiné plány. Tristan koupí přesně polovinu akcií společnosti a tím se s Lucií stávají rovnocennými partnery. Luciiny plány berou za své.
Tristan má návrh. Předá Lucii většinový podíl, a jediné co chce, je jedna společná noc. Ale bude to stačit? A co si pro Tristana připravil jeho otec?

"Aha. No, prvních pětadvacet procent jsem koupil asi před šesti lety před svou první misí. Zbývající akcie jsem koupil včera. Jakmile jsem předchozího majitele informoval, že nakladatelství přebírá sufražetka, prodal mi je za zvýhodněnou cenu. Opravdu si nedáš tu brandy? Jsi trochu bledá?"
Srdce jí bušilo tak, až hrozilo, že jí prorazí žebra. Její úhlavní nepřítel vlastnil druhou polovinu jejího nakladatelství."

Lady Lucie je postava, které fandíte. Je drzá a nezávislá a bojuje, jak jen může za práva žen. Neustále se snaží být o krok napřed před Tristanem, který jí nabízí pozvání do jeho ložnice. Tristan byl pro mě hodný, zlý hoch, který má srdce na správném místě. Je mu sedmadvacet let a je posledním přímým dědicem v Ballentinově linii.
Samozřejmě se opět setkáváme i s Hattie, Catrionou a Annabelle. Dívkami, které Lucii pomáhají, jak jen můžou.

Příběh nás vrací do dob, kdy žena neměla žádná práva, ale zároveň je psán velmi moderně. Je to vtipné, romantické, ale také trochu vážné. Čtení je plné inteligence, přátelství a upřímných emocí. Není to jen o romantice mezi Lucií a Tristanem.

"Tam, kde se les rozpíná v přírody lůně,
kde slyšet je šum křídel sokolích,
tam sedává u nebesky modré tůně
štítová panna z dob dávno minulých.
Princezna bez svého lidu..."

Knihu Jak zkrotit svůdníka opět doporučím každé ženě, která má ráda historické romance, kde nechybí trocha toho vtipu. I když víte, jaký konec tento typ knih většinou skrývá a myslíte si, že vás nemůže nic překvapit, tak je to skvělé čtení, kde špetka toho překvapení i je :-) Rozhodně se těším na pokračování a doufám, že na sebe nenechá dlouho čekat

Hodnocení

Evie Dunmore
bestsellerová autorka USA Today, spojila při psaní série Rebelky z Oxfordu kouzelné scenérie města Oxford se svou velkou vášní pro historické romance, ženské průkopnice a vše viktoriánské.
Vystudovala diplomacii, a to právě na Oxfordské univerzitě. Živí se jako konzultantka a je členkou Asociace romantických spisovatelů RNA. V současné době žije v Berlíně a lásku k Velké Británii 19. století soustřeďuje do svého psaní.

Za zaslání recenzního výtisku děkuji nakladatelství Cosmopolis, kde si knihu Rebelky z Oxfordu: Jak zkrotit svůdníka můžete zakoupit.

Díky za přečtení a
mějte se krásně.
Pary


2 komentáře:

  1. Z prvního dílu jsem byla nadšená, takže jsem hodně ráda, že i tenhle druhý hodnotíš kladně. :)) Brzy se na něj chystám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím říct, že tahle série si mě opravdu získala. Příjemné, oddechové čtení :-)

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře :-)