sobota 14. října 2017

Sen noci univerzitní - Láska podle Shakespeara - Georgina Guthrie


Autor: Georgina Guthrie
Rok vydání: 2017
Nakladatelství: Cosmopolis
Série: Láska podle Shakespeara (3.)
Počet stran: 485

Anotace: Závěrečný díl o zakázané lásce mezi studentkou Torontské univerzity Aubrey Priceovou a univerzitním asistentem Danielem, jejichž shakespearovská romance navzdory veškerým předpisům pokračuje.
Ačkoliv zbývá už jen několik týdnů, kdy musejí svou lásku tajit, vše se znovu zkomplikuje. Zdá se, jako kdyby se nová děkanka, která ve funkci nahradila Davida Granta, rozhodla Aubrey zničit. Nejen, že jí vyčítá každé drobné pochybení v práci, navíc je přesvědčena, že mezi Aubrey a bývalým děkanem Grantem probíhalo něco víc než jen pracovní vztah. Daniel se zase stále potýká s temnými stíny své minulosti, jež ho neustále pronásledují. Mohou zachránit svůj vztah, když se vše zdá být proti nim? 


"... Láska láskou není,
když opuštěna, opouští též krátce,
neb změnu shledá-li, se sama změní:
Ach ne! Toť maják pevně stojící, 
jenž nechví se, v bouř hledí, jež se šeří..."
(Sonet 116) 

A je to tu. Naposledy se setkáváme s našimi oblíbenými hrdiny. Poslední díl této úžasné trilogie je za námi. A já nemůžu říct nic jiného než "wau". A i když byl tento díl, ze všech nejslabší, stejně stojí za přečtení. Kdo přečetl první dva, nemůže jinak než přečíst i ten třetí. Jak jinak se dozví, jak to dopadlo s Danielem a Aubrey? Jak čelil Daniel svým démonům a jak se vypořádal s Nicolou? A co Elaina Armstrongová, nová děkanka? Jak moc znepříjemní Aubrey práci, kterou vykonávala pro děkana Granta? Na tyhle otázky a spousty dalších dostanete odpověď.

"Neotvírej tu obálku před sestrou samotnýho Jacka Frosta. V práci by to nebylo bezpečný. ;) D."

Penny a Patty, ty dvě, to bylo překvapení samo, vždy jsem čekala, co z tý pusy vypustí, a pokaždé to stálo za to... Skvělý smysl pro humor k těmto postavám prostě patřil. Bez toho by to ani nešlo a v tomto díle tomu není jinak. Ty dvě jsem si z celé série oblíbila nejvíce.
Samozřejmě i tahle série má postavy, které jsem ze srdce nesnášela. A nebyl to nikdy jiný než Aaron a Elaina. Je jim jedno komu ublíží, hlavně když to bude ku jejich prospěchu.

"Dobře. Sobečtí muži by se neměli trpět." Patty se podívala na mě. "Takže předpokládám, že výměna oleje je teď na tobě?" "Pravidelně." "Výborně. A motor funguje dobře?" "Šlape jako hodinky."

I když nám příběh vyprávěla Aubrey s Danielem, o ostatních postavách jsme se také dozvěděli mnoho. Nikdo nezůstal opomenut. Je zde vidět, jak rodina drží pohromadě. A kůl v plotě? Tak v tom rodina Grantů rozhodně vyniká.

"To je ušlechtilá nabídka, ale tys ho ještě nikdy neviděla tancovat," řekl Daniel. "Viděla jsi někdy medvěda s šiškou v zadku a přilepenýma podrážkama?" zeptal se Jeremy."

Skvělá romantická série, u které si odpočinete, přečtete si pár slov Williama Shakespeara a ještě se skvěle pobavíte. Co víc si přát? 

"Pochybuj, že hvězdy svítí, že jde slunce oblohou, pochybuj o pravdy bytí, jenom uvěř v lásku mou."

Takže pokud chcete vědět, jak se vztah Daniela a Aubrey vyvíjí (a nejenom jejich), jak čelí všem nepřejícím lidem a svým démonům, a v neposlední řadě máte přečteny první dva díly, tak vzhůru do finále. 

Hodnocení:
 

Georgina Guthrie
se otevřeně prohlašuje za objímače knih už tak dlouho, kam až její paměť sahá. Je vášnivou čtenářkou a notorickou pisatelkou deníků a je unešená z toho, že mohla nakouknout do velkého světa knih. Georgina žije v Torontu v Kanadě, ale pořád se považuje za Britku skrz naskrz a často ji můžeme najít, jak se prochází uličkami svých oblíbených britských obchodů.
Je absolventkou Torontské univerzity, kde studovala anglickou literaturu. Georgina ráda vyplňuje svůj čas čtením a psaním, ale stejně tak si ráda užije i dobrý film s manželem, kolotoč v kuchyni se svou dcerou nebo odpočinek s přáteli a rodinou, ten vesměs vždy ve společnosti sklenky červeného vína v jedné ruce a cibulových kroužků v druhé. 

Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Cosmopolis, kde si také můžete knihu Sen noci univerzitní koupit.

Také jste si zamilovali obálky? Já naprosto.
Mějte se krásně.
Pary

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :-)