čtvrtek 9. dubna 2020

Nevinný klient - Scott Pratt


Autor: Scott Pratt
Rok vydání: 2019
Nakladatelství: Mystery Press
Série: Joe Dillard (1.)
Počet stran: 320

Anotace: V motelovém pokoji v Tennessee někdo ubodá kazatele k smrti. Policie z tohoto činu obviní Angel, servírku ze striptýzového klubu.
Obhájce Joe Dillard už má plné zuby zastupování lidí, o jejichž vině nemá nejmenší pochybnosti. Setkání se zranitelnou Angel, jejíž obvinění stojí pouze na nepřímých důkazech, ho však přesvědčí, že by nebyla takového činu schopna.
S čím ale Dillard nepočítal, jsou další osoby, které do tohoto neuvěřitelného případu postupně vstupují - od pomstychtivého detektiva přes syna oběti, který chce pomstít otcovu smrt, až po Dillardovu duševně nemocnou sestru. Právě kvůli nim přestane být zřetelná hranice mezi vinou a nevinnou, mezi nepředstavitelnou lží a neuvěřitelnou pravdou...


"První záležitost, se kterou jsem se musel v den svých čtyřicátých narozenin potýkat, byl Johnny Wayne Neal. Forenzní psychiatr, kterého jsem najal, aby ho vyšetřil, naznal, že Johnny je narcista, patologický lhář a sociopat. A to prý nejsou zdaleka jeho nejhorší vlastnosti. Nazval ho "nenapravitelným monstrem". Poprosil jsem ho, aby nic z toho nepsal do zprávy, protože jsem nechtěl, aby se o tom dozvěděl státní zástupce. Johnny je možná monstrum, ale pořád je to můj klient."

Jednoho dne je v motelovém pokoji v Tennessee nalezen ubodaný muž. Jedná se o kazatele Johna Paula Testera. Vyšetřování se ujímá agent Phil Landers. Zjistí, že ačkoliv byl Tester muž boží, navštívil předtím striptýzový klub. Odtud vše vede k mladé, krásné dívce Angel, která je v klubu servírkou a toho večera Testera obsluhovala. Na základě nepřímých důkazů je okamžitě zatčena a obviněna z vraždy prvního stupně. Bohatá majitelka klubu Erlene Barlowová, která je blízkou přítelkyní Angel, najímá Joea Dillarda, aby dívku zastupoval.




Recenze psána pro portál Chrudimka.cz
Ve čtení můžete pokračovat

Mějte se krásně
Pary




5 komentářů:

  1. Povedená recenze. Já jsem nedávno četla na knihu ještě jednu a tam blogerka právě psala, že těch právnických věcí je tam až příliš, že to trochu brzdí děj :)

    OdpovědětVymazat
  2. To by se mohlo líbit mé ženě, ta miluje detektivky.

    OdpovědětVymazat
  3. Bardzo interesujące. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře :-)