neděle 1. srpna 2021

Na život a na srmt - Laura Griffinová

 

Zdroj obrázku

Autor: Laura Griffinová
Rok vydání: 2021
Nakladatelství: Metafora
Série: Wolfe Security (2.)
Počet stran: 368

Anotace: Soukromé vyšetřovatelce Kiře Vanceové zastřelí před očima parťáka a mentora Ollieho. Když se ukáže, že šlo o vraždu na objednávku, Kira přijme nabídku bohatého právníka Brocka Logana, aby pokračovala v práci na případu, který měl Ollie před svou smrtí na starost. Evidentně přitom narazil na někoho hodně nebezpečného.
Brock Logan najme pro svůj tým bezpečnostní agenturu a Kira musí přijmout skutečnost, že bude mít ve dne v noci po boku ochranku. Na starost jí dostane bývalý mariňák Jeremy.
Přestože se Kiře vůbec nehodí, aby se jí někdo při jejím soukromém pátrání neustále pletl pod nohy, přítomnost Jeremyho je jí víc než příjemná. A Jeremy z ní nemůže spustit oči.
Mezi oběma to jiskří, ale když zemře další nevinný člověk, je jasné, že vše musí stranou, protože teď jde o život...


Tato kniha je druhým dílem o mužích z Wolfe Security, kteří chrání ty, co to potřebují. Ale pro mě je to první seznámení s autorkou Laurou Griffinovou.

"Ode dveří se ozvala rána. Kira se bleskově otočila.
"Ollie?"
Rozběhla se do vestibulu. Ležel tam na zádech, nohy roztažené, ruku přitisknutou na prsa, vedle rozlitého piva a hromady střepů. Kira si k němu klekla. Dostal infarkt? Mrtvičku?
Mezi prsty mu prosakovala krev a Kiře se zadrhl dech."

V tomto příběhu se seznámíme s Kirou Vanceovou. Pracuje jako soukromé očko. Jejího parťáka a mentora Olivera Kovaka zastřelí zrovna ve chvíli, kdy chtěl Brocku Loganovi sdělit důležité informace k případu na kterém pracoval. Brock Logan je bohatý právník, který po smrti Ollieho najme Kiru, aby dořešila případ, na kterém Ollie pracoval. Má to ovšem podmínku. Kira bude mít za zadkem ochranku, kterou Logan najal pro celý svůj tým. Jedním z členů je třiatřicetiletý Jeremy Owen, bývalý mariňák, který dostane na starosti Kiru. Musí ji udržet v bezpečí, což není vůbec jednoduché. Kira je chytrá a sebevědomá, ale občas si myslí, že je neporazitelná. Což Jeremymu trochu ztěžuje jeho práci :-)

"Kira Vanceová byla zvláštní směsicí protikladů. V jednom okamžiku tichá a zdrženlivá. V následujícím umíněná a zatvrzelá. Její řeč těla pokrývala celé spektrum stavů mysli - otevřená, obranná, přátelská, vyhýbavá. Měl pocit, že něco skrývá, ale nevěděl co.
Ať to bylo cokoliv, on na to přijde."

Co Ollie zjistil, že musel zemřít? Podaří se Kiře najít vraha? A protože je to romantický thriller, tak nesmí chybět otázka, co Kira a Jeremy? Mají nějakou šanci na společnou budoucnost?

Musím říct, že hlavní postavy Kiru a Jeremyho jsem si oblíbila. Ale nejen je, ale i komisařku Charlottu Spearsovou a jejího parťáka, kteří vyšetřují právě vraždu Ollieho.

Postav je zde opravdu několik a příběh je psán z několika úhlů, ale rozhodně jsem se neztrácela, což bylo super. Kniha má dvacet devět kapitol, které jsou dlouhé tak akorát. Autorka píše opravdu poutavě, takže čtení jde samo a než se nadějete jste na konci.

Ukázka z knihy

Knihu Na život a na smrt doporučím každému (ocení tedy spíše ženy), kdo má rád thrillery s romantickým nádechem. Co se mi na knize líbí, že to s tou romantikou není přehnané. Autorka umí upoutat vaši pozornost a udržet si ji. Já si určitě přečtu i knihu Oko za oko, která vyšla ještě před touto :-)

Hodnocení

Laura Griffinová
žije v Austinu ve státě Texas a v současné době je nejprodávanější americkou autorkou romantických thrillerů podle žebříčků New York Times a USA Today. Dvakrát získala cenu RITA Romance Writers of Amerika a cenu Daphne du Maurier.
Do dnešního dne má na kontě přes pětadvacet románů a novel přeložených do čtrnácti jazyků a rozhodně nehodlá zpomalit nebo přestat zkoušet nové věci - např. v roce 2013 se spojila s bestsellerovou autorkou thrilleru Třetí na řadě Allison Brennanovou, aby spolu napsaly ženskou detektivní sérii. Inspiraci pro svou tvorbu hledá v reálném světě, ráda dělá rozhovory a navštěvuje forenzní laboratoře a policejní stanice.
Jak sama říká: "Každá kniha je úplně nové dobrodružství!"

Za zaslání recenzního výtisku děkuji nakladatelství Metafora, kde si knihu Na život a na smrt můžete zakoupit.

Díky za přečtení a
mějte se krásně.
Pary

2 komentáře:

  1. Dobře spojená romantika a napětí nebývá častá, takže děkuji za zajímavý tip. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tohle autorka určitě umí... já osobně určitě knihu doporučuji :-)

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře :-)