neděle 28. května 2023

Všechno a tebe - Simona Ahrnstedtová

 

Zdroj obrázku

Autor: Simona Ahrnstedtová
Rok vydání: 2021
Nakladatelství: Metafora
Série: Protiklady se přitahují (3.)
Počet stran: 360

Anotace: Dessie a Sam do sebe byli jako mladí bláznivě zamilovaní. Pak se jejich lásce postavily do cesty lži a zrada a jejich cesty se rozdělily.
Teď je Dessie přidělena Samovi jako bodyguardka. A jakmile ho znovu spatří, je jí jasné, že bude velmi těžké zapomenout na staré city a na žár, který v ní Sam dokázal zažehnout.
Román Všechno a tebe bestsellerové autorky Simony Ahrnstedtové opět nabízí žhavý mix vášně, romantiky a osudové lásky.

"Sam zvedl oči, něco ho vyrušilo. Zaujal ho jakýsi pohyb, barva venku na chodbě. Většinou nebýval nesoustředěný, ale na jisté věci reagoval vždycky, i když už uplynulo tolik let.
Zahlédl světlé vlasy onoho zvláštního odstínu, který nikdy neviděl u žádné jiné ženy.
Určitě se mu to zdálo. Občas se mu to stávalo. Že měl dojem, že ji vidí. Ale nikdy to nebyla ona, pokaždé jen někdo cizí. Až na to, že tentokrát to opravdu byla ona.
Poprvé po patnácti letech se mu to nezdálo. Byla to ona a byla tady."

Už je to patnáct let, co se Sam Amini a Dessie Dicksonová viděli naposled. Kdysi do sebe byli zamilovaní, ale jedna jediná osudová noc tehdy změnila jejich životy.

Dessie pracuje pro nejlepší soukromou bezpečnostní agenturu ve Švédsku, Lodestar Security, která zaměstnává pouze bývalé vojáky a policisty. Její práce v terénu ji zocelila, má velmi dobré instinkty, ale nebezpečí, kterým čelí na ní přece jen zanechávají stopy. A to jak fyzické, tak i ty psychické. Pro jejího šéfa Toma Lexingtona je pravou rukou.

"Všechny vojenské výcviky, které absolvovala, ty drsné a náročné roky, které zvládli jen ti nejzatvrzelejší, už dávno v Dessie odbouraly veškerou nenávist. Kdo se protlouká životem s nenávistí, nemůže být dobrý operativec. Nenávist je irelevantní cit. Na školeních nabádala zaměstnance Lodestaru, aby nejednali impulzivně a ve stresových situacích zachovávali klid, a sama se tím také řídila, jednala uměřeně a analyticky. Teď ji však její obvyklá duchapřítomnost opustila. Jak může mít Sam žaludek na to, aby sem přišel a vyžádal si ji? Nepromarnil tohle právo už před patnácti lety?"

Sam přišel do Švédska jako uprchlík z Íránu a kvůli svému původu to neměl jednoduché. Nyní vlastnil hotelový řetězec Responsibility, ve Stockholmu plánoval otevření nového velkého hotelu Lux by Mälaren, měl pět set zaměstnanců a někdo na něj útočil. Teď je Dessie jeho bodyguardka, je jiná, než jak si ji pamatuje, a k tomu mezi nimi panuje spousta nevyřčeného a nedořešeného. Oba jsou naštvaní a zranění. Dokážou si k sobě po patnácti letech najít znovu cestu? Kde je vůbec pravda, a co se té noci opravdu stalo?

"Navíc jí stávkovaly vlasy, navzdory všemu fénování, upravování a česání, a do toho se zjevil Sam Amini. Jako bystrozraká, ramenatá a naprosto děsivá připomínka její minulosti. Ze všech lidí na světě se tu musel objevit zrovna on Sam - první muž, kterého kdy milovala. Sam, který ji zničil tak, že se rok dávala dohromady."

Styl psaní mi sedl už první knihou, kterou jsem četla. Je příjemný a plynulý. Nechybí zde romantika, napětí, akce, zrada, ale ani ta erotika. Tento díl se zaměřuje na rasismus a předsudky lidí. Autorka to podala opravdu výtečně. Skvěle vykreslila osobní traumata, která si sebou hlavní hrdinové nesou z minulosti, ale také ty nejnovější. Komu může Dessie a Sam věřit?

Knihu Všechno a tebe doporučím každému, kdo má rád romantiku, napětí a nevadí mu trochu té erotiky. A i když je tohle třetí díl ze série, tak vůbec nevadí, pokud jste nečetli předchozí díly. Knihy na sebe nenavazují, takže můžete začít kterýmkoli chcete. Já mám v plánu si druhý díl Jen o trochu víc teprve pořídit :-)

Hodnocení

Simona Ahrnstedtová
(1967) se narodila v Praze krátce předtím, než její rodina emigrovala do Švédska, a dnes je jednou z velmi úspěšných autorek, jejíž knihy vycházejí v mnoha jazycích a získávají si další a další nadšené čtenářky.
Fenomenální úspěch její třídílné série Nepřátelé a milenci (česky: Nepřátelé a milenci, Oheň a voda a Žár a led, Metafora) z ní ve Švédsku učinil hlavní mluvčí žánru novodobé romance a spisovatelek píšících o ženách pro ženy. V roce 2018 byla Simona Ahrnstedtová za titul Žár a led v Německu nominovaná na čtenářskou cenu za nejlepší romanci.
Její série Protiklady se přitahují potvrzuje autorčino místo mezi mistry tohoto žánru.

Za zaslání recenzního výtisku děkuji nakladatelství Metafora, kde si knihu Všechno a tebe můžete zakoupit.

Díky za přečtení a
mějte se krásně.
Pary

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :-)