neděle 16. července 2023

Tichý pláč - Lisa Reganová

 

Zdroj obrázku

Autor: Lisa Regan
Rok vydání: 2023 
Nakladatelství: Cosmopolis
Série: Josie Quinn (6.)
Počet stran: 408

Anotace: Když je sedmiletá Lucy Rossová unesena z kolotoče v dentonském městském parku, detektiv Josie Quinnová se i se svým týmem zapojí do usilovného pátrání. Je to právě ona, kdo najde Lucyin třpytivý motýlí batůžek, uvnitř nějž je nacpaný vzkaz s ničivým poselstvím: Zvedni telefon, nebo tvoje holčička zemře...
Druhý den získají Lucyiny rodiče i policejní tým a FBI na chvilku naději, když zvednou hovor a myslí si, že volá chůva - místo toho se však na lince ozve mrazivý mužský hlas. Policie spěchá do bytu chůvy, jen aby našla její bezvládné tělo ve změti prostěradel na posteli.
Každý nový telefonát od někoho propojeného s rodinou končí šokujícím nálezem dalšího těla. Zvrácený vrah se chce evidentně pomstít a nezastaví se, dokud rodina Rossových nebude na kolenou...
Intuice Josii napovídá, že Lucyini rodiče jí neříkají celou pravdu, ale něco jí stále brání v tom, aby pronikla do případu hlouběji. Možná je to její vlastní tajemství? Má Josie dost sil na to, aby tento případ vyřešila? Pokud chce Lucy přivést domů živou, nemá na výběr...

"Jejich hádka naráží jako rozzuřené vlny do dveří mezi námi, tluče do dřeva, lije se na podlahu a zatéká pod práh, takže slyším každé slovo. Většinou nerozumím tomu, co říkají, a dokonce ani nechápu, proč se hádají. Ale vím, že se jí chystá ublížit. Tiše, nebo způsobem, který doprovází křik. Nikdy nevím jistě, co je horší."

Josie Quinnová je zpět a s ní i šestý případ. Z dětského hřiště v Dentonu, za bílého dne, zmizí sedmiletá Lucy Rosová. Stopy žádné, jako by se vypařila. Čekání a hledání je nekonečné, ale jakmile Josie najde Lucyin třpytivý motýlí batoh se vzkazem od únosce, stává se z toho závod s časem. Kolik obětí bude mít hledání malé Lucy? 
Josiin instinkt jí říká, že Lucyiny rodiče neříkají celou pravdu, ale proč? Co tají, když jde o život jejich jediného dítěte?

"Malá Lucy odběhla
a hrát si už nemohla.
Setkáš se s ní, když si počkáš.
Jdi domů, nesmíš se na nic ptát.
Zvedni telefon pokaždé, když zazvoní,
jinak tě Lucy už nikdy nespatří."

Opět se setkáváme s našimi oblíbenými postavami jako je Noah, Gretchen, Luke, Misty, Trinity a dalšími. Lisa Regan zas a znova ukazuje svůj um, co se týče vývoje postav. A i když se knihy dají číst samostatně, nezávisle na sobě, protože se autorka k předchozím knihám vrací, tak já doporučuji číst, tak jak jdou po sobě, protože postavy se postupně vyvíjí a jejich život hraje také v příběhu důležitou roli.

"My to dítě najdeme, Quinnová. A zatracenou FBI k tomu nepotřebujeme."
"Pane, při vší úctě..."
"Quinnová," přerušil ji náčelník, "když takhle začínáte větu, vím, že řeknete něco, co mě nasere. Proč nás oba neušetříte toho, že vám začnu vyhrožovat, že přijdete o práci?"

Kapitoly jsou krátké, je to velmi rychlé čtení a stránky mizí doslova před očima. Nechybí zde ani části z minulosti, tak jako v předchozích knihách. Lisa Regan si mě získala už prvním dílem s Josie Quinnovou Mizející dívky, kde nasadila laťku celkem vysoko, a já musím říct, že každý další díl je lepší a lepší a Lisa se stala jednou z mých oblíbených autorek thrillerů.

V knize nechybí napětí a akce. Takže doporučuji každému, kdo má rád thrillery, anebo celou tuto sérii o Josie Quinnové. A co vám řekne víc jak recenze? Přeci samotná kniha Tichý pláč. Tak vzhůru do čtení :-) Já už se rozhodně těším na pokračování a další várku Josie :-)

Hodnocení

Lisa Reganová
je kromě bestsellerové série s detektivem Josie Quinnovou autorkou i dalších krimi thrillerů. Je členkou spisovatelských skupin Sisters in Crime, International Thriller Writers a Mystery Writers of America.
Žije ve Philadelphii se svým manželem, dcerou a bostonským teriérem, který se jmenuje Mr. Phillip.

Za zaslání recenzního výtisku děkuji nakladatelství Cosmopolis, kde si knihu Tichý pláč můžete zakoupit.

Díky za přečtení a
mějte se krásně.
Pary

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :-)