sobota 19. srpna 2023

Zachraň mě - Stacey Kennedy

Zdroj obrázku

Autor: Stacey Kennedy
Rok vydání: 2023
Nakladatelství: Metafora
Série: Phoenix (3.)
Počet stran: 208

Anotace: Mladá reportérka Hazel Roseová má před sebou nový úkol - najít maskovaného muže z fotografie pořízené v erotickém klubu Phoenix a pokusit se s ním udělat rozhovor. V čem je háček? V tom, že Hazel už ví jak o klubu, tak o muži ukrytém za zlatou maskou. Jmenuje se Kieran Black a je to její sexy spolubydlící.
Hazel za žádnou cenu nechce odhalit světu jeho identitu, stejně jako se neodvažuje s ním probírat jeho tajnou vášeň. Stačí totiž jediný jeho úsměv, aby zrudla jako rak.
Kieran preferuje sex tvrdý a vztahy krátké. Jako dítě rozvedených rodičů se nikdy nechtěl vázat. Najednou se ale dostal do věku, kdy se jeho přátelé žení, a on si začíná uvědomovat, že jeho život je vlastně prázdný. Na svatbě jejich společných přátel Rhyse a Zoey konečně svou nenápadnou spolubydlící trochu poznává. A když mu Hazel vylíčí trable s bývalým přítelem, Kieran jí nabídne dohodu.
Hazel dobře ví, že jejich žhavý románek nikdy neměl přerůst v nic vážnějšího. Brzy však zjistí, že tomuhle neznámému Kieranovi - který v sobě skrývá víc vřelosti, než sám tuší - začíná propadat. Když život do jejich nevázaného vztahu vnese komplikace, oba se musí rozhodnout, zda se dál vydají každý po vlastní ose, nebo se pokusí nechat minulost za zády a vyrazí společnou cestou.

"Proč chceš zůstat u Zoey?" pronesl za ní tichý, pobavený hlas.
V žaludku jí zabublalo. Odvážila se ohlédnout přes rameno, kde stál s krabicí v rukou Kieran Black. Panebože, žádný chlap by neměl vypadat tak dobře. Kieran byl newyorský hasič a taky kamarád, třebaže pochybovala, že tahle kategorie je pro něj ta pravá, když o něm každou noc fantazírovala tak dlouho, až si musela rukou zajet mezi stehna."

Hazel Roseová, nejlepší kamarádka Elise a Zoey a reportérka, která má nelehký úkol. Odhalit tajný klub Phoenix a najít muže, který se skrývá za maskou na fotografii. Má to jeden velký háček, Hazel ani jedno z toho udělat nemůže. O klubu ví a muže z fotografie velmi dobře zná.
Kieran Black, nejlepší přítel Rhyse a Archera a vážně sexy hasič. Člen tajného klubu Phoenix a zároveň neznámý muž v masce na fotografii.

Hazel se odmítá podvolit tlaku rodičů a žít z jejich peněz, a proto se snaží přežít pouze z vlastních výdělků. A proto, když se z bytu odstěhuje Elise, musí se poohlédnout po levnějším bydlení. Nabídka přichází od Kiearana, má volný pokoj a může u něj zůstat, než si něco najde.
Kieran s Hazel se snaží zůstat jen a pouze přátelé, ale vzájemná přitažlivost je více než zřejmá. Když se poznají blíže, uzavřou spolu dohodu, ale věci se trochu zkomplikují. Dokáže být Kieran mužem, kterého Hazel chce a potřebuje?

"Máš na srdci něco důležitýho?" zeptala se Hazel.
"Ano, potřebuju s tebou něco probrat," odříkávala matka povýšeně. "Na zítřejší večer jsem ti domluvila schůzku s Andrewem Astorem. Sejdete se v šest hodin v Le Bernardinu." Nejnabubřelejší restaurace v New York City.
"Čí syn je to tentokrát?"

Hazel je plachá, ale zároveň silná a odvážná dívka, a má velmi starostlivou povahu. Ale díky bývalému příteli má velmi nízké sebevědomí.
Kieran je skvělý sexy hrdina se srdcem na správném místě, který si užívá svobodného života a plánuje, aby to tak i zůstalo. Chce se držet zpátky od veškerých závazků.

Znovu se setkáváme s postavami z knih Sváděj mě a Drž mě. Přestože jsou postavy tak trochu výstřední, tak jsou velmi vyrovnané. Jsou to přátelé, které by si přál každý mít. Drží při sobě za každou cenu.

"Pohybuješ se po nebezpečným území. Ale to asi víš."
"Tím, že se zaplétám s Hazel?"
"Jo," přikývl Hunt. "A jestli jí něco provedeš, schytáš to nejenom od Rhyse a Archera, ale pustí se do tebe i Zoey a Elise."

Kniha je opět emotivní, a i přesto, že je jasné, jak vše dopadne a nejsou zde žádná přehnaná dramata, tak je příběh skvělý. V krátkých kapitolách najdete lásku, přátelství, vášeň a humor. Je to nenáročná kniha, kterou máte přečtenou během chvilky.

"Jo, chtěla bych láskyplný vztah, manželství, všechny tyhle hezký a něžný věci. Tyto to vážně nechceš?"
Ušklíbl se. "Hezký a něžný není můj styl." Pak se naklonil blíž. "Což je nejspíš dobře vzhledem k tomu, co jsem dneska zjistil, totiž že se nedokážu dostat ani přes první rande."
Nelíbilo se jí, že má pravdu.
"Tak to jsme dva."

Knihu Zachraň mě doporučím každému, kdo má rád romantické příběhy a nevadí mu erotika v knihách. A i když je toto již třetí díl, tak vůbec nevadí, že jste předchozí nečetli, navazují na sebe jen lehce. Co kniha to jiný pár, ale v knize mají své místo. Pokud začnete tímto, tak budete vědět, jak dopadli Rhys a Zoey anebo Archer a Elise. Já první knihu například ještě pořád nečetla, a i když vím, co mě čeká, tak si příběh i tak přečtu :-)

A na mě teď v knihovně čeká čtvrtá kniha. A není o nikom jiném než o Huntovi a Lottie. Sleduj mě :-) Přeju pěkné čtení.

Hodnocení

Stacey Kennedy
je nejprodávanější autorkou USA Today, která píše současné romance plné tepla, srdce a šťastně až do smrti. Žije se svým manželem a dvěma dětmi v jihozápadním Ontariu. Většinu dne ji najdete, jak si užívá venku s rodinou nebo se pouští do lesa se svým koněm Priyou.

Za zaslání recenzního výtisku děkuji nakladatelství Metafora, kde si knihu Zachraň mě můžete zakoupit.

Díky za přečtení a
mějte se krásně.
Pary

1 komentář:

  1. Mně konkrétně tehle díl trochu zklamal. Téma i ústřední dvojice mě lákaly nejvíc, ale ve výsledku pořád vede první díl. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře :-)