neděle 3. září 2023

Láska přes hranice světů - Josie Williams

 

Zdroj obrázku

Autor: Josie Williams
Rok vydání: 2023
Nakladatelství: Cosmopolis
Počet stran: 240

Anotace: Ryder je už pět let mrtvý, uvězněný mezi životem a smrtí, neviděn živými. Jen se toulá ulicemi a sleduje Maggie, dívku, do které se bezmezně zamiloval. Ale jedna deštivá noc všechno změní. Když se Maggie dostane do smrtelného nebezpečí, Ryder neuváženě využije náhodné cizí tělo a zachrání jí život.
Proč nešel kolem někdo jiný? Proč to musel být zrovna Charlie, nafoukaný lamač srdcí a idol všech holek ve škole? Ryder se trápí, potřebuje být znovu nablízku své lásce, i když nemůže být úplně sám sebou. Má Maggie říct pravdu, že jejím skutečným zachráncem a klukem, do kterého se zamilovala, není Charlie, ale on?


Ryder Edmonds zemřel před pěti lety, ale kvůli lásce ke své rodině neodešel do světla, když měl šanci. Teď už je pozdě a on se toulá po světě a žádný živý ho nevidí.
Maggie, dívka, která si toho v životě už vytrpěla celkem dost. Její jedinou žijící příbuznou je babička, která žije v pečovatelském domě.

"Podržím jí batoh. Když si ho ode mě vezme, vděčně se usměje. "Díky, Charlie."
Celý ztuhnu. Charlie? Tak on se jmenuje Charlie? A ona ho zná? Do háje! Vůbec jsem to nedomyslel. Prostě jsem předpokládal, že ji zachráním jako cizí člověk a ona mi za to bude vděčná."

V nemocnici Ryder narazí na Maggie a začne se o ni zajímat, aniž by ho ona viděla nebo s ní jakkoli mluvil. Ale to se jednoho dne změní, v den, kdy Ryder zachrání Maggie život. Vstoupí do jiného těla, a strčí Maggie pryč před jedoucím autem.
Záchranou života Maggie se naučil, jak vstoupit do lidského těla a během těchto krátkých okamžiků, kdy s ní může mluvit se zamiluje. Ale jak má Maggie říct, že on není Charlie a že nemají žádnou budoucnost. On je mrtvý a ona živá a zamilovaná do kluka, který ji zachránil.

"Mladík sebou škubne, když do něj vstoupím. Pevně zatnu čelist, jak se vše kolem rozmazává; pak to vybledne a nakonec úplně zčerná. Všude - nebo možná jen v mé hlavě, nejsem si jist - je slyšet vysoké pískání. Zní asi jako zvuk z reproduktoru nebo jako když se vaří voda ve staré konvici."

Kniha, vyprávěna právě z pohledů Maggie a Rydera je více než jen paranormální romantický příběh. Je to srdceryvné, emotivní a jedinečné. Sledujeme osudy dvou mladých hrdinů, kdy každý má své útrapy. Ryder řeší svůj posmrtný život a Maggie svou osamělost.

Při čtení cítíte s nimi. Ryder se svým nezištným činem dostal do nemilé situace. Chápala jsem jeho důvody, proč to všechno dělal, i když to nebylo zrovna nejlepší. Představovala jsem si hodně možných závěrů, ale tenhle byl dokonalý.

"Nehody se přece stávají, zdravotní problémy jsou běžné. To je všechno. Existence nemá žádný předem daný řád ani smysl." Tomuhle opravdu věřím. Lidský život je křehký, v jednu chvíli je člověk tady a za chvíli je pryč. Nevěřím na osud."

Knihu doporučím každému, kdo má rád romantické paranormální Young Adult. Protože "Nic nemůže stát v cestě lásce, ani smrt."

Hodnocení

Josie Williams
je mezinárodně uznávanou autorkou romantických bestsellerů New Adult. Prodala přes 860 000 výtisků v angličtině (Gallery Books v USA a Hachette ve Velké Británii) a její knihy byly přeloženy do mnoha jazyků. Prvního románu The Boy Who Sneaks In My Bedroom Window, napsaného pod jejím skutečným jménem, se prodalo přes 280 000 výtisků a stal se mezinárodním bestsellerem a finalistou nejlepších Goodreads titulů v kategorii YA.
Josie žije ve Velké Británii. Je velkou milovnicí psů, oslíků a morčat a považuje se za beznadějnou romantičku závislou na kávě.

Za zaslání recenzního výtisku děkuji nakladatelství Cosmopolis, kde si knihu Láska přes hranice světů můžete zakoupit.

Díky za přečtení a
mějte se krásně.
Pary

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :-)