čtvrtek 26. října 2023

Holka přes palubu - Tessa Bailey

 

Zdroj obrázku

Autor: Tessa Bailey
Rok vydání: 2022
Nakladatelství: Cosmopolis
Série: Sestry Bellingerové (1.)
Počet stran: 360

Anotace: Piper Bellingerová je zhýčkaná osmadvacetiletá dívka, které bohatý otčím poskytne, co si jen zamane. Jenže... když jednou vypije moc šampaňského a party na střeše se tak trochu zvrtne, odstřihne ji od rodinných financí a spolu se sestrou je pošle do zapadákova na druhém konci pobřeží, kde mají vést bar svého zesnulého otce.
Kamkoli se na malém městě vrtne, potkává Brendana, mohutného, vousatého námořního kapitána, který je od první chvíle přesvědčený, že tam Piper dlouho nevydrží. Hvězda sociálních sítí, co se ráda baví, a drsný rybář jsou sice naprosté protiklady, ale vře mezi nimi nepopiratelná přitažlivost. A Piper musí svému nevlastnímu otci (a tomu otravnému rybáři taky) dokázat, že se o sebe dokáže postarat. Copak to opravdu může být tak strašné?

"Ouvej." Piper se zabořila do polštářů na pohovce. "Nemusíš být sprostý."
"To máš pravdu..." Daniel vydal popuzený zvuk a dotkl se kořene nosu. "Je ti osmadvacet let, Piper, a v životě jsi ještě nic nedokázala. Nic. Mělas spoustu příležitostí, dostala jsi všechno, co se ti uráčilo, a jediné, cos s tím vším vybudovala, je... je digitální existence. A ta nic neznamená."
Jestli je to pravda, tak ani já nic neznamenám."

Piper Bellingerová, hollywoodská zhýčkaná osmadvacetiletá dívka. Miluje, když je středem pozornosti a sociální sítě s jejími sledujícími jsou pro ni velmi důležité. Zato její romantický život je úplně mimo. Delší vztah jak tři týdny? Nemožné. A právě díky poslednímu rozchodu uspořádá after párty, díky které skončí za mřížemi.

Z vězení jí dostane její nejoblíbenější člověk. O dva roky mladší sestra Hannah. Jejich nevlastní otec Daniel s tímto jejím kouskem nesouhlasí a rozhodne se dát Piper lekci. Ta bude muset odjet do malého městečka Westport, kde žil a zemřel sester otec, když byly ještě malé. Jejich matka nezvládla svůj smutek a s městem přetrhala všechny vazby. A právě na tomto místě musí Piper strávit tři měsíce a převzít bar, který kdysi jejich otec vlastnil. Hannah se rozhodne odjet se svojí sestrou, nemůže ji přece nechat odjet samotnou.

"Jeho pozornost zaujala zvláště ta v letním kloboučku s měkkou krempou, hlavně proto, že vypadala děsně směšně, na předloktí jí visela kabelka ve tvaru rtěnky a ochablá zápěstí měla zvednutá k ramenům, jako by se bála čehokoli dotknout. Zaklonila hlavu, zahleděla se nahoru na budovu a zasmála se. A ten smích se změnil v cosi jako zavzlykání, jenže kvůli hudbě a cinkání sklenic ten zvuk pořádně neslyšel."

Ve městě Westport žije sexy, okouzlující a ovdovělý kapitán Brendan. Myslí si, že Piper je rozmazlený spratek, který ve městě nevydrží jediný den, natož že zvládne noc v rozpadlém baru. Ale nějakým způsobem se mu ta dívka dostane pod kůži. Jak dívka jako Piper může zapadnout do rybářského městečka jako Westport? A dokáže Brendanovi a nevlastnímu otci, že není tak neschopná, jak si oba myslí?

Kniha Holka přes palubu je psaná z pohledu Piper a Brendana, což je super, vidíme co se jim odehrává v hlavě. Prostředí a postavy jsou skvěle vykresleny. Obyvatele a celé městečko, kde je tajemství cizí slovo, si opravdu zamilujete.

"To je můj záložní kapitán. Pokud ji nepřivede zpátky do dvaceti minut, utopím ho a zařídím to tak, že to bude vypadat jako nehoda."

Je to chytré, vtipné, srdečné, a sladké. Příběh, od kterého nemáte žádné velké očekávání, protože vám je jasné, jak tohle dopadne. Ale o tom to je. Žádná velká dramata, ale prostě jen oddech, kdy nesedíte a nekoušete si nehty, protože máte hrůzu z toho, co bude dál. A i když tato kniha možná nebude pro každého, přece jen nějaké ty sexuální scény tu jsou, tak pokud chcete trochu relaxu, neváhejte a po knize se podívejte.

Je pravda, že jsem ke knize přišla díky druhému dílu Má to háček, takže když jsem zjistila, že kniha má první díl, tak jsem neváhala a musela koupit i tuto knihu. Musím přece začít prvním dílem. A myslím, že jsem udělala určitě dobře :-)

Hodnocení

Tessa Bailey
je autorkou knih, které se pravidelně umisťují na předních příčkách žebříčků bestsellerů New York Times a USA Today. Jak tvrdí, nejcennější pracovní zkušenosti posbírala v malé hospůdce na Manhattanu, kterou vlastní její strýc. Tady potkala svého manžela i nejlepší kamarádku a objevila kouzlo klasického rocku.
Tessa umí vyřešit všechny problémy, až na ty vlastní, takže svou energii věnuje smyšleným mužům v montérkách a jejích oddaným, milujícím hrdinkám.
Žije na Long Islandu, kde se vyhýbá slunci a společenským kontaktům a pak se diví, proč ji nikdo nevolá.

Knihu Holka přes palubu vydalo nakladatelství Cosmopolis, kde si ji také můžete zakoupit.

Díky za přečtení a 
mějte se krásně.
Pary


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :-)