sobota 4. listopadu 2023

Má to háček - Tessa Bailey

 

Zdroj obrázku


Autor: Tessa Bailey
Rok vydání: 2023
Nakladatelství: Cosmopolis
Série: Sestry Bellingerové (2.)
Počet stran: 320

Anotace: Lovec krabů Fox má pověst lehkomyslného svůdce žen. Je zárukou příjemně stráveného času v posteli, ale snídá radši o samotě. Ovšem pouze do chvíle, než pozná Hannu, která je vůči jeho šarmu imunní a chce být jeho... kamarádka! Na něco takového není zvyklý. Jenže Hannah se mu líbí a nechce o ni přijít, a tak souhlasí. Jak dlouho jim ale přátelství vydrží, když ji nezbude než se k Foxovi na nějaký čas přestěhovat?

"Tohle jsi chtěla. Stálou práci, která by jí umožnila vydělávat peníze a nespoléhat se na spoustu milionů, které měl její nevlastní otec v bance. Kdyby vyslovila své příjmení, Christian by cold brew vyprskl. Ale kromě Sergeje nikdo nevěděl, že Hannah je dcerou legendárního producenta, a ona se rozhodla, že to tak i zůstane."

Hannah a Fox, postavy, které jsme poznali v předchozím díle o sestrách Bellingerových. Hannah je mladší sestra Piper a již delší dobu je zamilovaná do režiséra Sergeje. Tentokrát se rozhodne trochu zariskovat a vystoupit s nápadem pro jeho nový film. Musí udělat ten první krok, pokud nechce navždy pracovat jako asistentka produkce, ale chce dostat možnost práce v hudebním oddělení a trochu zapůsobit na svého šéfa. Svým nápadem dostane možnost konečně navštívit svou sestru ve Westportu, která jí velmi chybí. Zároveň jí trochu chybí jistý lovec krabů, se kterým si od poslední návštěvy před sedmi měsíci vyměňuje smsky. Stali se z nich dobří přátelé, kteří si rozumí.

"Vrátila Christianovo pití do ledničky a v ústraní čekala, co se chystá Sergej týmu předvést. Upřímně řečeno, milovala jeho obraty, ačkoli nikomu jinému se nelíbily. Jeho bouřlivá fantazie nešla zastavit. Bylo to záviděníhodné. Bylo to sexy. Tenhle muž byl její typ.
Ona ale jeho typ nebyla, poslední dva roky to jasně dokazovaly."

Jednatřicetiletý Fox Thornton má svůj vlastní pohled na vztahy a každý ve městě si myslí, že je to lamač ženských srdcí. Rodiče a jistý incident na škole změnily jeho pohled na vztahy. I on sám o sobě pochybuje a Hannah je ta poslední, komu by chtěl ublížit. Mezi nimi bylo trochu té přitažlivosti už v knize Holka přes palubu.

"Jak se k tomu sakra měl Fox postavit? A ještě důležitější bylo, a tuhle otázku si kladl až příliš často, co má sakra cítit k Hanně? Nikdy, ani jedinkrát v životě, neměl kamarádku. Loni v létě Hannah a její sestra zakotvily ve Westportu, dvě bohaté dívky z Los Angeles, které tatínek připravil o kapesné. Fox se jen snažil pomoct Brendanovi podpořit jeho zamilovanost do Piper tím, že rozptyloval mladší sestru a doprovázel ji do obchodu s deskami."

Kniha Má to háček se mi líbila o trochu více než předchozí díl. Hannah působí jako silná osobnost s trochou té nejistoty a byla velmi důležitou postavou pro Foxe. Dávala mu najevo svou důvěru. Působilo to trochu rozkošně, když předstírali, že jsou pouze přátelé a nic mezi nimi není. Vždyť Hannah je přeci jen zamilovaná do svého šéfa Sergeje? Nebo ne?

Tessa Bailey dokáže skvěle odhalit nejistoty a nedostatky svých postav a ukázat jací opravdu ve skutečnosti jsou. Charakteristiku postav dokáže opravdu skvěle vykreslit.

"Paula se teď na oba dívala znechuceně. "Mládí se plýtvá na mladé." Kostnatým prstem šťouchla do stolu. "Kdybych byla o padesát let mladší, označkovala bych si všechno, co chodí vzpřímeně."
"Paulo!" okřikla ji Eleanor přes přepážku. "Jsme na faře."

Knihu určitě doporučím každému, kdo má rád romantiku, humor, a hlavně každému komu se líbil předchozí díl. Protože i když co kniha, to jedna sestra, tak na sebe navazují a v této se dočkáte i epilogu po deseti letech.

Hodnocení

Tessa Bailey
je autorkou knih, které se pravidelně umisťují na předních příčkách žebříčků bestsellerů New York Times a USA Today. Jak tvrdí, nejcennější pracovní zkušenosti posbírala v malé hospůdce na Manhattanu, kterou vlastní její strýc. Tady potkala svého manžela i nejlepší kamarádku a objevila kouzlo klasického rocku.
Tessa umí vyřešit všechny problémy, až na ty vlastní, takže svou energii věnuje smýšleným mužům v montérkách a jejich oddaným, milujícím hrdinkám.
Žije na Long Islandu, kde se vyhýbá slunci a společenským kontaktům a pak se diví, proč jí nikdo nevolá.

Za zaslání recenzního výtisku děkuji nakladatelství Cosmopolis, kde si knihu Má to háček můžete zakoupit.

Díky za přečtení a 
mějte se krásně
Pary

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :-)