středa 8. května 2024

Začalo to polibkem - Ella Quinnová

 

Zdroj obrázku

Autor: Ella Quinnová
Rok vydání: 2024
Nakladatelství: Cosmopolis
Série: The Worthingtons (3.)
Počet stran: 336

Anotace: O přízeň temperamentní sestry hraběte z Worthingtonu se marně uchází mnoho mladých gentlemanů. Louisa touží po výjimečném muži a nepochybuje, že toho pravého pozná, hned jak ho uvidí.
Během projížďky v parku potká Gideona, nového vévodu z Rothwellu, a je to láska na první pohled. Za úsvitu pak spolu jezdí na koni a večer tančí na plesech. Nakonec Gideon neodolá touze ji políbit a Louisa si je jistá, že ji požádá o ruku. Jenže jeho panství je v zoufalé situaci a hrdost mu nedovolí, aby se o ni ucházel dřív, než dá vše do pořádku.
S něčím takovým se ale Louisa nikdy nesmíří.


Toto je třetí kniha ze série o rodině Worthingtonů. Příběh Louisy a Gideona.

"Sjela ho pohledem od hlavy k patě, a když ho míjela, na krátký okamžik zpomalila svého koně. V chladném vzduchu jí zčervenaly tváře a svěží růžové rty jí ozdobil mírný úsměv. Jejich pohledy se setkaly a ulpěly na sobě. Jako by byli jediní dva lidé na světě. V ten okamžik zachvátil Gideona pocit, jako by těm živým očím jezdkyně, které odstínem modři připomínaly lapis lazuli, zcela propadl. Tahle žena nemůže být skutečná."

Louisa je sestra hraběte z Worthingtonu Matta, který byl hlavní mužskou postavou v knize Tři týdny do svatby. Je mladá a krásná. Mnoho mužů doufá, že upoutá její pozornost a ona se stane jejich manželkou. Ale Louisa hledá toho pravého a jen tak s někým se nespokojí.
Gideon, nový vévoda z Rothwellu. Po smrti svého otce se vrátil zpět domů, aby dal do pořádku veškerý nepořádek, který otec způsobil díky své demenci. Opustil rodinu, vrátil se k hazardu a udržoval si chamtivou milenku.

"Vysoký gentleman se špinavě blond vlasy a nejhezčíma šedýma očima, které v životě viděla, vstal a zadíval se na ni. Měla co dělat, aby nezapomněla zavřít pusu.
To je on!
Tentýž muž, kterého spatřila ani ne před hodinou. Na krásně tvarovaných rtech se mu objevil úsměv, na nějž i ona zareagovala úsměvem."

Louisa ví, že Gideon je ten pravý téměř od začátku. A i Gideon má pro Louisu slabost, ale nejdříve musí vyřešit nepořádek, který způsobil jeho otec. Nechce, aby si lidé mysleli, že si Louisu vybral pouze kvůli věnu, které dostane po svatbě. A pak je tu ještě Edmond, markýz z Bentley, dědic vévody z Covingtonu, muž, který se Louise dvoří. K tomu všemu je to bratranec Gideona. Jak má Gideon pomoci Bentleymu s Louisou, když se sám zamiloval? Podaří se Louise najít Bentleymu vhodnou manželku? Mají Louisa s Gideonem šanci, se všemi tajemstvími, která před ní má?

Louisu známe už z knih Tři týdny do svatby a Markýz hledá ženu. Je to opravdu skvělá postava, nejde si jí neoblíbit. Opět se setkáváme s celou rodinou Worthingtonových, které už jsme poznali. Postavy jsou opravdu skvěle zpracované. Líbí se mi, jak v těchto knihách rodina drží při sobě.

"Je nerozhodný," vyštěkla Louisa a skočila tím Rothwellovi do řeči. Zíral na ni, jako by nemohl pochopit, co to provedla. Nestávalo se každý den, že by někdo skočil vévodovi do řeči. "Cože?"
Zavřela na okamžik oči a odpověděla tak, že každé slovo zřetelně vyslovila: "Je váhavý." Rothwell na ni nepřestával zírat. Kdyby to nepoplašilo jejího koně, Louisa by rozhodila rukama. "Nedokáže se rozhodnout. Je roztěkaný. Pro lásku boží, když tančíme, nakonec vedu já jeho. Je nanicovatý!"

Kniha je opravdu velmi čtivá. Styl psaní je opět skvělý. Krátké kapitoly, postavy a prostředí opět skvěle popsáno. Nemám co bych vytkla. Je to prostě oddechové čtení, u kterého i když víte, jak skončí, tak čtete, dokud nejste na konci.

Knihu Začalo to polibkem doporučím každému kdo má rád historické romance. Příběh má vše, co má mít. Romantika, vášeň, rodinná láska, ale i trochu toho dramatu :-) A i když se jedná o třetí díl ze série, tak se dá číst bez znalosti předchozích dvou. A já už teď se těším na příběh Charlotte :-)

Hodnocení

Ella Quinnová
pracovala jako právnička a učitelka a čtení historických romancí dlouho považovala jen za příjemný únik. Nakonec ji ale láska k příběhům dovedla k tomu, že začala sama psát. Její romány se umisťují na předních příčkách žebříčků listu USA Today. Je členkou společnosti Romance Writers of America. Specializuje se na období počátku devatenáctého století, které prozkoumala natolik, že se její čtenářky mohou ztratit v čase. S manželem se nějakou dobu plavili na plachetnici a cestovali po světě. V současné době žijí v Německu.

Za zaslání recenzního výtisku děkuji nakladatelství Cosmopolis, kde si knihu Začalo to polibkem můžete zakoupit.

Díky za přečtení a
mějte se krásně.
Pary

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :-)