pondělí 10. června 2024

Psí štěstí - Petra Schierová

 

Zdroj obrázku

Autor: Petra Schierová
Rok vydání: 2024
Nakladatelství: Cosmopolis
Série: Lichterhaven (1.)
Počet stran: 320

Anotace: Mel je úspěšná mladá žena se skvělou kariérou. Jednoho dne ale dostane dopis, který otřese jejími pečlivě připravenými plány. Prateta jí odkázala veškerý majetek pod podmínkou, že bude jeden rok bydlet v jejím domě na pobřeží a povede tam obchod s uměním. K dědictví dokonce patří i pes.
V kouzelném přímořském městečku na ni čekají milí lidé i přátelé z dětství, a hlavně právník Alex, ze kterého se jí vždycky rozbuší srdce. Při procházkách po pláži s malou labradorkou Čoko objevuje radost ze života. A najednou si uvědomí, že našla štěstí a domov. Odváží se do svého života pustit i lásku?

"Jaké vidíte možnosti postupu proti ustanovení závěti?"
"Mohu mluvit na rovinu?" Messner položil spojené ruce na stůl. "Žádné. Vaše prateta byla v době sepsání závěti fyzicky i duševně zcela zdravá. To se mimochodem nezměnilo až do dne její smrti. Jak jsem vám již psal, pracovala dokonce několik hodin denně ve svém uměleckém obchodě. Neexistuje sebemenší důvod zpochybňovat její rozhodnutí."

Melanie Brennerová, úspěšná mladá žena, která žije v Kolíně nad Rýnem a pracuje jako hlavní nákupčí u výrobce nábytku. Potřebuje mít život pod kontrolou a dopis od pratety, která jí odkázala dům u moře, obchod, který provozovala a labradorku Čoko jejími plány a životem pořádně otřese. Proč se tak její prateta rozhodla? Vždyť jí viděla naposledy před dvaceti lety.
Melanie se rozhodne pro šestitýdenní dovolenou a prozatím se nastěhuje do domu své pratety, než se rozhodne, jak se ohledně dědictví rozhodne. Pomůže jí sympatický právník Alex, nebo snad Čoko?

"Škoda. Tak ráda bych zůstala ve svém původním domově. S Christinou nebo jejími rodiči je mi dobře a mám ráda Benniho, Zoru a všechny ostatní psy v psí škole, ale stejně. Kromě toho bych se moc ráda zase vydala k moři. Je to tam fakt báječné, ale Christině se do toho nějak nechce. Proč se nemůžu vrátit domů? Tam teď žije milá Mel. Christina řekla, že jeto teď moje nová panička, slyšela jsem to jasně, ale asi mě nechce. Jinak bych tam směla zůstat."

Melanie je velmi osamělá a samotářská, a to díky své matce, která nevedla zrovna stabilní život. Neustále se stěhovaly a Melanie si nevybudovala žádné přátelství. Kolem svého srdce si postavila velkou zeď. Přestože to Melanie s domácími mazlíčky vůbec neumí, vznikne mezi ní a Čoko přátelství.
Alex Messner je pravý opak Melanie. Pomalu jí vytahuje ze své ulity. Je to sympatický, sebevědomý chlap, který ví, co chce a nebojí se riskovat.

Styl psaní je opravdu velmi příjemný. Hrozně se mi líbilo, že zde jsou i části z pohledu labradorky Čoko, které jsou psané kurzívou. Vše je psáno lehce a plynule, postavy jsou dobře propracované. Okolí vesničky Lichterhaven je tak věrohodně popsáno a obyvatelé jsou velmi přátelští. Taková typická vesnička, kde všichni ví o všem a všech :-)

"Myslím, že dnes budu muset tvému otci udělat extra velký steak, abych si ho po záchraně strašáka usmířila. Naštěstí jste vy děti už z domu, takže si můžeme uspořádat večer podle vlastního vkusu. Jestli víš, co tím myslím."
"Ach bože, mami, já o tom nechci nic slyšet!" Ve zpola předstíraném a zpola vážném zoufalství si Alex zakryl uši. "Teď už budu muset odejít i já. Musím ještě něco vyřídit."

Kniha Psí štěstí je pohodový román se spousty lásky, přátelství, humoru a postav, které vám přirostou k srdci. Je to skvělá oddechovka, kterou doporučím každému, kdo si chce u knihy odpočinout a má rád romantické příběhy s postavami, které si doslova zamilujete. Určitě si musím přečíst další knihu od autorky, a to Kdo je tu šéf, která je o Alexově sestře Christině :-)

Hodnocení

Petra Schierová
se narodila v roce 1978, s manželem a psem žije v malé obci v západoněmeckém pohoří Eifel. Vystudovala historii a literaturu a od roku 2003 působí jako spisovatelka na volné noze. Je autorkou velmi úspěšných historických románů vydávaných nakladatelstvími Rowohlt Taschenbuch Verlag a Harper Collins, neméně oblíbené jsou i její vánoční a milostné romány vydávané nakladatelstvími MIRA Taschenbuch, Harper Collins a Weltbild.
Je členkou autorského sdružení DELIA a předsedá porotám dvou jeho literárních cen.

Za zaslání recenzního výtisku děkuji nakladatelství Cosmopolis, kde si knihu Psí štěstí můžete zakoupit.

Díky za přečtení a
mějte se krásně.
Pary

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :-)