pátek 21. června 2024

Závod s časem - Lisa Reganová

 

Zdroj obrázku

Autor: Lisa Regan
Rok vydání: 2024
Nakladatelství: Cosmopolis
Série: Josie Quinn (8.)
Počet stran: 384

Anotace: Detektiv Josie Quinnová o své sestře neslyšela od chvíle, kdy Trinity před třemi týdny po hádce utekla z jejího domu. Když tedy na odlehlé chatě, kam se Trinity uchýlila, najde lidské kosti, obává se Josie nejhoršího.
Při ohledávání místa činu si ale Josie všimne stopy, kterou Trinity nechala přímo pro ni. Pátrání jí otevře sestřinu minulost a největší obavy i sny a postupně jí pomůže pochopit, proč a jak se Trinity dostala do nebezpečí. Po neprofesionálním přešlapu potřebuje najít velký příběh, který by zachránil její novinářskou kariéru, a zdá se, že se pokoušela navázat kontakt s nebezpečným sériovým vrahem.
Čas na nalezení Trinity se krátí. Může Josiin tým věřit jejím instinktům v případu, který je tak osobní? Dokáže Josie vyhrát závod s časem o Trinitin život?

"Znovu se dotkl zátylku a tentokrát, když natáhl ruku, aby ji ukázal otci, měl celou dlaň pokrytou krví. Otec se na něj podíval a jeho pohled plný úžasu se změnil e výraz znechucení. Dlouho shlížel na Alexe a rty mu křivil úšklebek. Pak zavrtěl hlavou, odfrkl si a vyrazil pryč. Alex chvíli nechápavě pozoroval, jak odchází. Než se otočil a směrem k synovi vyštěkl pár slov, ušel notný kus cesty. Jenže Alex je slyšel stejně jasně, jako kdyby mu je zakřičel do ucha.
"Hloupý kluk."

Jsou to už tři týdny, co Josie viděla svou sestru Trinity naposledy. Po jejich hádce se Trinity sebrala a odešla. Noah nakonec Josie přesvědčí, aby si se sestrou promluvila, ale když Josie dorazí na chatu, kterou si Trinity pronajímá, tak jediné, co objeví je vzkaz majiteli, který naznačuje, že se chystala odejít už před nějakou dobou. Najdou na místě pouze její auto, kabelku, telefon a lidské ostatky. Jak dlouho už je pryč?

Vyšetřování prokáže, že ostatky patří jiné ženě, která se ztratila. Tohle vyšetřování není pro detektiva Josie Quinnovou vůbec jednoduché. Je velmi osobní. Tým pomalu dostává odpovědi, ale díky tomu mají těch otázek ještě více.
Kde je Trinity? A co se snažila říct stopou, kterou zanechala? Dokáže Josie najít svou sestru, aniž by ohrozila další nevinné životy?

"Trinity, opravdu přeháníš."
"Vážně?" Když Josie neodpověděla, Trinity si položila ruce s roztaženými prsty na hrudník. "Potřebuju něco velkého. Většího než případ mizejících dívek. Většího než to, co zažila Mila Katesová. Ne nějaký případ, který jsi vyřešila ty a já se na něm můžu přiživit. Potřebuju nějaký příběh získat sama a nemůže jít o žádný starý případ."

Trinity, oblíbená moderátorka ranních zpráv má díky přešlapu v práci problémy a nyní potřebuje velký příběh, aby si zachránila kariéru a dostala se opět na výsluní. A proto se pokoušela navázat spojení se sériovým vrahem. Je možné, že se jí to povedlo? Čas hraje velkou roli.

Kapitoly jsou opět krátké a napínavé. Postavy dobře propracované. Dá se říci, že každá kniha nabízí pohled do příběhů postav a my se nyní dozvídáme více o Trinity. O její minulosti, současném životě a pracovním postavení. Poznáme více Josiiny rodiče a jejího bratra. 

"Myslím si, že každá vteřina, kdy tady sedíte a zpochybňujete naši způsobilost, je jedna další vteřina, kterou jsme mohli strávit hledáním mojí sestry. Nezajímá mě, jak dlouho po tom vrahovi pátráte, nebo kolik lidí v minulosti při jeho hledání selhalo. Právě teď máme případ, který musíme vyřešit. Tak jednoduché to je. Máme před sebou spoustu práce, takže jestli nám nehodláte pomoct, zmlkněte a vypadněte ze stanice."

Knihu Závod s časem doporučím každému, kdo má rád thrillery. Je to opět strhující a vzrušující čtení. I když se dá číst jako samostatný příběh, tak jako vždy u této série zopakuji mé oblíbené. Je lepší číst popořadě, od prvního dílu. Postavy se postupně vyvíjí, a to opravdu oceníte, až když začnete číst od začátku. Ale jak říkám, lze číst samostatně, autorka v každé knize nastíní, co se událo :-)

Každá kniha z této série je skvělá. Lisa Regan nastavila laťku prvním dílem opravdu vysoko a musím říct, že knihy jsou lepší a lepší :-)

Hodnocení

Lisa Reganová
je kromě bestsellerové série s detektivem Josií Quinnovou autorkou i dalších krimi thrillerů. Je členkou spisovatelských skupin Sisters in Crime, International Thriller Writers a Mystery Writers of America.
Žije ve Philadelphii se svým manželem, dcerou a bostonským teriérem, který se jmenuje Mr. Phillip.

Za zaslání recenzního výtisku děkuji nakladatelství Cosmopolis, kde si knihu Závod s časem můžete zakoupit.

Díky za přečtení a
mějte se krásně.
Pary

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :-)