neděle 2. června 2024

Knižní tipy na dovolenou a trochu oddechu :-)

 Knižní přírůstky "8"


Je to tady, Svět knihy skončil a nám se opět přibližuje čas letních dovolených. A každý správný knihomol si na dovolenou bere alespoň jednu knihu. 
Ať už si budete číst u vody, nebo si čtete večer před spaním anebo nám zrovna nebude přát počasí. Nějaký ten čas na knihu si vždy najdeme :-)
A já tu pro vás mám čtyři tipy z nakladatelského domu Grada

Tak jdeme na představování :-)








Jako první knihu vám představím román o síle lásky a naději Střípky z moře od Jenny Haleové. Čtenářky jejích románů oceňují pohodovou atmosféru, rodinné prostředí a romantické dějové linky, které hřejí u srdce.

Anotace: Svatební koordinátorka Lauren se jednoho dne rozhodne prodat firmu, opustit New York a strávit léto mezi písečnými dunami na pobřeží oceánu. Před starostmi uteče do městečka v Severní Karolíně, kde pomůže postarší majitelce Mary vést malý penzion a chránit ho před krachem.
Jediné, po čem touží, je zabořit prsty do písku a nechat pobřežní vánek, aby ji zklidnil bolavé srdce. Nečeká však, že díky novým přátelům a místnímu rybáři Brodymu její život nabere zcela nový směr.






Měsíční čarodějky jsou už třetím dílem ze série Vlci zvěrokruhu autorky Elizabeth Briggs. Tohle je erotikou protkaný příběh, a i když v knihách erotiku většinou jen prolétnu, tak autorka je mistryně ve vytváření sexuálního napětí, ale nejen toho sexuálního. Takže pokud máte rádi fantasy, a ještě jste nečetli žádný díl, tak se mrkněte po prvním díle Třinácté znamení :-)

Anotace: Ayla je po těžké bitvě s nepřátelskou smečkou Lvů a Slunečními čarodějkami přenesena do říše Lunatera. Jako dcera Měsíční čarodějky má k používání měsíční magie vlohy, avšak čeká ji ještě dlouhý a tvrdý výcvik. Pohání ji touha zachránit svou osudovou lásku Kadena, jehož bezvládné tělo ji po bitvě zůstalo ležet v náručí. 
Podaří se Ayle za pomoci nových schopností přivést Kadena znovu k životu? A získá smečka Hadonoše spojence z řad ostatních vlků zvěrokruhu, aby se společně postavili nepřátelům?


Na knihu Jen pět přežije jsem opravdu zvědavá. Od autorky Holly Jacksonové jsem četla bestsellerovou sérii Návod na vraždu pro hodné holky a ta byla opravdu suprová. A i když už nejsem cílová skupina, pro které jsou knihy určeny, tak si čtení užívám.

Anotace: Red Kennyová vyrazila o jarňácích s partou kamarádů na road trip. Jen ona, její nejlepší kámoška se svým starším bratrem, jeho dokonalá holka, kamarád ze školy a kluk, se kterým by Red nejradši víc, než jen kamarádila.
Jenže se jim v noci uprostřed ničeho porouchá obytňák a oni záhy zjistí, že v pustině nejsou sami. Někde tam ve tmě se totiž ukrývá odstřelovač. Nejde ale o žádného náhodného pomatence, tenhle chlap jde najisto - a jeho cílem je jeden z nich.
Do úsvitu zbývá 8 hodin. Do té doby musí šestice uprchnout, nebo odhalit, kdo z nich skrývá děsivé tajemství, pro které je muž venku ochoten je všechny do jednoho postřílet.


A jako poslední tu mám knihu s názvem Hrob od Irsy Sigurđardóttir ze série Černý led. Jedná se o druhý díl z této série (první díl nese název Není úniku) a opět se setkáváme s Týrem, Karó a Idunn.
Yrsa je právem označována jako královna severské krimi, její příběhy jsou opravdu skvělé.

Anotace: Skupinka bývalých spolubydlících z vysokoškolské koleje přijíždí na Vestmannské ostrovy, aby se naposledy rozloučila se zesnulou kamarádkou, která byla součástí jejich party. Výlet, jenž má zároveň sloužit jako přátelské setkání po letech, se však náhle proměňuje v děsivou hru se smrtí. Důsledky dávné bujaré oslavy, na kterou všichni toužili zapomenout, se vynořují na povrch.
Na kamenité pláži u moře, nedaleko nově zrekonstruovaného domku strážce majáku, jsou nalezena dvě mrtvá těla. Policie na místo vysílá Idunn, Týra a Karó, aby se ujali vyšetřování, v němž zdánlivě nic nedává smysl.
A drsný vítr, který zastavil letecký provoz, neustává...
Děj druhého dílu napínavé série Černý led se tentokrát odehrává na největrnějším místě Evropy - na Vestmannských ostrovech - a v hlavní roli se ocitá patoložka Idunn, která odsud pochází. Svérázná soudní lékařka tak musí ve svém rodném městě čelit výzvám nejen pracovním.


Tak co znáte knihy? Máte přečteny nebo se na ně teprve chystáte? Podělte se :-)

Díky za přečtení
a mějte se krásně.
Pary

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :-)