úterý 7. září 2021

Nevlastní sestra - Sandie Jonesová

 

Zdroj obrázku


Autor: Sandie Jones
Rok vydání: 2021
Nakladatelství: Cosmopolis
Počet stran: 348

Anotace: Sestry Kate a Lauren si vždycky byly navzájem oporou. Každou neděli pravidelně obědvají spolu se svou matkou a po smrti svého otce na této tradici lpí ještě víc. Jednoho dne však někdo zaklepe na dveře a rázem je všechno jinak. Na prahu stojí mladá žena. Představí se jako Jess a v ruce drží výsledky testu DNA. Tvrdí, že je jejich nevlastní sestra. Následky její návštěvy na sebe nenechají dlouho čekat. Najednou začíná vyplouvat na povrch, že každá z žen ukrývá nějaké tajemství a jejich rodina možná není tak dokonalá, jak by se na první pohled mohlo zdát.


Kate je čtyřiatřicetiletá bezdětná úspěšná reportérka, která má krásného a milujícího manžela Matta. Její o čtyři roky starší sestra Lauren je také vdaná, ale na rozdíl od Kate má tři děti. Obě sestry si své životy navzájem závidí, ale ani jedna netuší, co se skrývá za zavřenými dveřmi.

"Myslela si, že ho miluje, nebo se přinejmenším přesvědčila, že ho milovat může. Ale postupem času, rok za rokem, ji jeho rozpolcenost vůči ní začala dohánět k šílenství. Jeden den pro něj znamenala první poslední a druhý ji jen tak bezstarostně odvrhl, jako by pro něj nic neznamenala. Nevědět, který Simon večer projde dveřmi, ji znepokojovalo nejvíc. A navzdory tomu, jak dlouho už jsou spolu, neví, co je tím spouštěčem, který v něm probudí jedno, nebo druhé já. Stydí se za to, že ani po takové době netuší, co jejího manžela vždycky tak rozzuří, ale především co ho přiměje se zklidnit."

Kate s Mattem se už nějakou dobu bezúspěšně snaží o umělé oplodnění. Je z toho tak unavená, že se začíná vzdávat všech nadějí na dítě. Jak moc závidí sestře její rodinu.
Lauren je vyčerpaná. Starost o domácnost a děti stojí hlavně na ní, a aby toho nebylo málo její manžel Simon jí psychicky týrá. Jak moc by chtěla trochu svobody a zpět svou kariéru.

"Než se jim před pěti lety narodil první syn Noah, Lauren zasvětila svůj život tomu, že přiváděla na svět děti jiných lidí. Kate si nedokáže vzpomenout na dobu, kdy by její sestra nebyla obklopená dětmi. V pubertě hlídala děti rodinným známým, a jakmile dokončila střední školu, vrhla se na studium porodnictví, proto tak dobře věděla o čem mluví, když říkala, že u porodu zapomínáte na svoji důstojnost."

Jejich pravidelný nedělní oběd, který tráví u matky Rose jednoho dne naruší žena, která by chtěla mluvit s Harrym, jejich otcem. V ruce má výsledky DNA a tvrdí, že je jejich sestra Jess. Její příchod zpochybní vše, co si Lauren a Kate o otci myslely a celý jejich život během jedině vteřiny zmizel. 

Příběh plný lží a tajemství. Co je pravda a co lež? Jsou výsledky DNA pravdivé? A pokud ano, věděla Rose o nemanželské dceři svého muže? A co všechno skrývají sestry?

Kniha obsahuje padesát krátkých kapitol a je vyprávěna z pohledu Kate a Lauren, vžíváme se do jejich pocitů a snažíme se pochopit jejich chování. Do pocitů sester jsem se nějak nedokázala vžít, ale to určitě nemění nic na tom, že příběh byl zajímavý a kniha byla opravdu velmi dobrá. Autorčin styl psaní mi prostě a jednoduše sedí. Příběh plný překvapení a zvratů. Postupně se okrývají rodinná tajemství, která by mohla zničit vše.

Knihu Nevlastní sestra doporučím všem, kteří mají rádi psychologické romány a rodinná dramata. Musím říct, že příběh je skvělý. A proč jenom čtyři hvězdy, když to bylo tak super? Protože autorky předchozí kniha Matčina hra mě dostala daleko víc. A už teď se těším až si přečtu autorky novinku První chyba :-)

Hodnocení

Sandie Jonesová
je autorkou bestsellerů Matčina hra a První chyba. Jako novinářka na volné noze přispívá mimo jiné do Sunday Times, Daily Mail, Woman´s Weekly a časopisu Hello. Kdyby nebyla spisovatelkou, stala by se návrhářkou interiérů, protože je až nezdravě posedlá tapetami a polštářky. Žije v Londýně s manželem a třemi dětmi.

Za zaslání recenzního výtisku děkuji nakladatelství Cosmopolis, kde si knihu Nevlastní sestra můžete zakoupit.

Díky za přečtení a
mějte se krásně.
Pary

1 komentář:

  1. Tak to je dobře, že je i tahle kniha stejně dobrá jako předchozí. :) Přeju ať se líbí i ta následující.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře :-)