čtvrtek 18. listopadu 2021

Knižní tipy, aneb zase po roce, blíží se nám Vánoce :-)

 Knižní přírůstky "7"



Je to tak. Vánoce se nám opět neúprosně blíží, a k tomu hon na vhodné dárky. U nás Vánoce bez knihy být nemůžou. Každý rok pod stromečkem musíme "minimálně" jednu najít. To je taková moje malá tradice. A když už nám Vánoce klepou pomalu na dveře, tak bych vám ráda představila pár knih z nakladatelství Cosmopolis. Třeba vás některá zaujme a rozhodnete se jí zakoupit ať už pro sebe, nebo jako dárek pro někoho blízkého :-) Určitě je z čeho vybírat. Tak jdeme na představování :-)





Jako první knihu bych vám ráda představila příběh plný napětí. Třetí polovička mě zaujala svou anotací. Autorka Carola Loveringová žije se svým manželem a synem v Connecticutu a je lektorkou jógy. Svoji prvotinu Tell Me Lies vydala v roce 2018 a toto je její druhá kniha.

Anotace: Když ji její přítel Burke požádá o ruku, Skye Starlingová se vznáší na obláčku štěstí. Je chytrá, krásná a pochází ze zámožné rodiny, a tak to na první pohled vypadá, že í leží celý svět u nohou. Ve skutečnosti však bojuje s obsedantně kompulzivní poruchou, která jí zabraňuje navazovat milostné vztahy. Ale Burke - pohledný, starší a emocionálně vyzrálý muž - tvrdí, že ji chce... navždy! Akorát že Burke není tím, za koho se vydává. Je šťastně ženatý a Skye jen využívá pro své vlastní záměry. Aniž by postřehla, že e řítí do záhuby, začne plánovat svatbu a Burke zatím svůj plán vypracovává k naprosté dokonalosti. Jenže dokonalý plán prostě neexistuje. A neexistuje jen jedna pravda.


Od autorky Sandie Jonesové jsem četla knihy Matčina hra a Nevlastní sestra a obě mě nadchly. Mám strašně moc ráda psychologické romány a thrillery a této autorce jsem přišla na chuť. Takže kniha První chyba byla jasná volba :-)

Anotace: Nenapadlo ji, že se ještě někdy bude mít tak dobře.
Po smrti prvního manžela se Alice znovu provdala, se svým druhým mužem má úspěšnou firmu, dvě báječné děti a překrásný dům.
Uvědomuje si, že život by byl jiný, kdyby její první muž tragicky nezemřel. Ale s Nathanem se jí vrátilo štěstí, po kterém tolik toužila.
Alice také ví, že s nejlepší přítelkyní Beth po boku zvládne všechno dobré i zlé. Beth je ten nejspolehlivější a nejoddanější člověk, jakého zná. Takže když se Nathan začne chovat podivně a Alice se zmocní podezření, že má milostný poměr, požádá Beth o pomoc.
Nejlepší kamarádce může věřit za všech okolností, nebo snad ne?


Tři týdny do svatby bych doporučila romantickým duším, které mají rádi červenou knihovnu. Jedná se o historický román, který se odehrává roku 1815. Musím říct, že kniha se čte opravdu moc dobře. Nechybí zde romantika, trošičku té erotiky (ale fakt jen lehce, nemusíte se bát) a nechyběl ani humor. Takže kniha vykouzlí i úsměv na tváři :-)

Anotace: Lady Grace Carpenterovou na cestě z návštěvy starší příbuzné zastihla tak prudká bouřka, že se raději na noc uchýlila do hostince. Doma na ni čekají mladší sourozenci, které po smrti rodičů vychovává. Hodně sourozenců. Slíbila matce, že nedopustí, aby děti byly rozděleny mezi příbuzné, a už se smířila s tím, že se kvůli nim asi nikdy nevdá.
Pak se najednou v hostinci objeví Matt, hrabě z Worthingtonu, do kterého je tak trochu zamilovaná už od svého vstupu do společnosti. Vůbec ji po letech nepozná a Grace se rozhodne, že pokud má zůstat do smrti sama, nebude alespoň stará panna.
Matt se už téměř vzdal naděje na nalezení manželky, která by mu vyhovovala nejen fyzicky, ale i intelektem. Po večeru s neznámou, stráveném zajímavým rozhovorem, po němž následovala vášnivá noc, naprosto ztratí hlavu. Když navíc mladá žena do rána beze stopy zmizí, rozhodne se, že ji za každou cenu najde a ožení se s ní. To ještě netuší, jaké překážky na něj čekají.


Roberta Bryndzu asi nemusím nějak moc představovat. Autor oblíbené série s Erikou Fosterovou, to mluví za vše. Ale kniha Propast smrti je ze série Kate Marshallové. Další jeho série :-) Knihy, které od tohoto autora u nás vyšly jsem četla všechny a zatím mě žádná nezklamala, takže nepochybuji ani u této. Robert je prostě srdcovka :-)

Anotace: Soukromá detektivní kancelář Kate Marshallové a Tristana Harpera má svůj první velký případ. Před dvanácti lety zmizela novinářka Joanna Duncanová, která se naposledy zabývala velkým politickým skandálem. Spousta lidí už na to zapomněla, ale Joannina matka zapomenout odmítá.
Kate a Tristan získají přístup k původním složkám k případu a vydávají se po Joanniných stopách. Mezi Joanninými osobními poznámkami, které jim poskytne její matka, najde Kate jména dvou mladých mužů, kteří také zmizeli.
Když začnou Kate a Tristan propojovat poslední dny všech tří pohřešovaných, zjišťují, že Joanna pravděpodobně narazila na něco mnohem tajemnějšího a hrůznějšího, než si kdokoliv uměl představit. Na identitu sériového vraha...


Kathryn Hughesová, autorka bestsellerů Dopis a Klíč. Knihy, které si získaly mé srdce a nenechaly jediné oko suché. A nyní vyšel další dojemný příběh. Tajemství je o rozhodnutí, které změnilo život mnoha lidem. Musím říct, že se na příběh už moc těším :-)

Anotace: Mary skrývá tajemství. Před čtyřiceti lety učinila rozhodnutí, které navždy změnilo nejen její život, ale i život někoho, kdo je blízký jejímu srdci. Beth hledá odpovědi. Nikdy nepoznala pravdu o svém původu a kořenech. Teď ji ale potřebuje znát. Když se jí dopátrá, může to zachránit její nemocné dítě, které nutně potřebuje pomoc. Když mezi matčinými věcmi objeví starý vybledlý novinový výstřižek, uvědomí si, že klíč k synově budoucnosti leží kdesi hluboko v její minulosti. Musí se vrátit tam, kde to všechno začalo, aby rozluštila tajemství. 


Znáte výše zmíněné knihy? Nebo už máte dokonce některou přečtenou? Podělte se :-)

Díky za přečtení
a mějte se krásně.
Pary

2 komentáře:

  1. Tři týdny do svatby, Třetí polovička a Tajemství máme společné. :) Tak snad se nám budou líbit a nezklamou nás. :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře :-)