středa 2. října 2024

Vinice ve Francii - Julie Caplinová

 

Zdroj obrázku

Autor: Julie Caplinová
Rok vydání: 2023
Nakladatelství: Cosmopolis
Série: Romantické útěky (10.)
Počet stran: 368

Anotace: Hattie má zlomené srdce a cítí se mizerně. Když se jí naskytne příležitost pracovat dva měsíce na krásném sídle v oblasti Champagne, neváhá ani vteřinu a koupí letenky rychleji, než vyletí zátka z lahve šampaňského.
Příprava velkolepého obřadu její sestřenice Gabby pro ni představuje šanci vypracovat se z pouhé asistentky na vyhledávanou organizátorku svateb. Proto se rozhodne zapomenout na trable s láskou a napnout všechny síly k uspořádání pohádkového dne. Nepočítala ovšem s jednou maličkostí... S úžasným Lucem, který neustále rozptyluje její pozornost. Podnikají spolu výlety po okolí, navštěvují místní trhy s delikatesami a užívají si pikniky mezi řádky vinné révy.
Možná za to můžou bublinky, možná Lucovo kouzlo, ale Hattie začne přemýšlet, jestli jde jen o chvilkové poblouznění, nebo snad o něco víc.

"Hattie vypnula motor a chvíli jen seděla a zírala na budovu před sebou. Na rtech se jí objevil nesmělý úsměv, protože to, co spatřila, předčilo veškerá její očekávání. V časně odpoledním slunci stavba zářila, jasné paprsky se odrážely od světlých kamenných zdí, oslňovaly ji a nutily mžourat i za slunečními brýlemi. Popravdě řečeno si nebyla jistá, co čekat, ale i když to byla spíš rozpadající se ruina než poměrně velkolepá fasáda château Saint Martin, teď to pro ni bude nádherný, velkolepý a pohádkový domov na příští dva měsíce."

Hlavní hrdinka Hattie se rozhodne utéct od starostí svého všedního života a zlomeného srdce. Dostane skvělou příležitost organizovat svatbu své sestřenice v nádherném vinařství. Ve Francii se Hattie nejenže ponoří do příprav velkolepého obřadu, ale také pozná syna majitele vinařství Luca. Jejich vztah však není bez komplikací a Hattie se musí vyrovnat nejen s vlastními pocity, ale také s některými překážkami, které se v průběhu příprav svatby objeví.

Postavy jsou opět vykresleny velmi věrohodně a sympaticky. Hattie je sympatická, snaživá, ale zároveň však nesmělá dívka, která se snaží vyrovnat s vlastními problémy a zároveň pomáhat druhým. V průběhu příběhu získává trochu více sebedůvěry. Luc je charismatický, inteligentní a také sarkastický. Ale také je citlivý a starostlivý. Postupem času se otevírá Hattie a ukazuje jí svou zranitelnou stránku.

"Zajímavé oblečení... Chystáte se opravovat kotel?" zachichotala se Marine, jako by chtěla zmírnit urážlivá slova.
Hattie si utáhla šátek a zatahala za šle džínů s laclem, jako by to myslela  vážně. "Člověk nikdy neví, co bude potřeba... Jsem žena s mnoha talenty." I když se dnes ráno cítila mizerně, neznamená to, že si nechá od... tohoto ramínka na šaty něco líbit."

Kniha je opět plná romantiky, humoru a napětí. Autorka Julie Caplinová nás opět zavede do světa lásky, přátelství a krásné francouzské krajiny. Opět skvěle vykreslí zámecké prostředí, rozlehlé vinice a klidnou atmosféru malých vesniček. Autorka mistrně využívá svého umu a využívá naše smysly kdy si čtenář dovede představit vůni čerstvě upečeného chleba, chuť vynikajícího vína nebo dotek hebkého hedvábí.

Pokud hledáte oddechovou četbu, která vás příjemně pobaví a zároveň dojme, Vinice ve Francii je pro vás tou správnou volbou. Milovníci romantických příběhů tuto knihu určitě ocení a rozhodně si přijdou na své. Kniha je ze série Romantických útěků a opět nás přenese na úžasné místo plné skvělého jídla pití a přírody. A hlavně zde opět potkáme některé postavy z předchozích knih :-) Tahle autorka je prostě sázka na jistotu :-)

Hodnocení

Julie Caplin
je závislá na cestování a dobrém jídle. Neustále se snaží vypátrat dokonalý gin a je až nezdravě vybíravá, co se sklenic, toniku a ozdob týče. Mezi ochutnávkami ginu napsala svůj první román, který se odehrává v jednom z mnoha měst, jež během života poznala.
Jako PR ředitelka brala nejlepší žurnalisty zabývající se jídlem a pitím na novinářské exkurze (takzvané služební cesty), aby ochutnali gastronomické pochoutky v nejrůznějších městech Evropy. Byla to náročná práce, ale někdo to dělat musel. A právě tyto exkurze se staly inspirací k napsání série Romantické útěky.

Za zaslání recenzního výtisku děkuji nakladatelství Cosmopolis, kde si knihu Vinice ve Francii můžete zakoupit.

Díky za přečtení a
mějte se krásně.
Pary

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :-)