neděle 25. října 2020

Veganská kuchařka - Monika Ševčíková

 

Zdroj obrázku

Autor: Monika Ševčíková
Rok vydání: 2020
Nakladatelství: Grada
Počet stran: 124

Anotace: Ať už jste vegetariány, začínáte s veganskou stravou nebo máte chuť přidat do své stravy více zeleniny a ovoce, tato kuchařka pro vás bude tou pravou inspirací. Vyberete si z více než 50 zdravých receptů, které se skládají čistě ze zeleniny, ovoce, luštěnin a obilovin.
Vyzkoušejte celozrnné pečivo s výběrem pomazánek, snídaňové kaše a smoothie, špaldovou pizzu a chleba, polévky a omáčky na těstoviny, ovocné koláče, mandlové mléko nebo domácí tempeh a seitan. Každý recept má svoji fotku.
Dozvíte se, že rostlinná strava je rychlá, jednoduchá a příprava rodinného oběda pro vás bude hračkou, stejně tak jako svačina do práce.


I když vaření není úplně mojí největší vášní, tak vařit umím a sem tam i něco málo upeču :-) Ale na druhou stranu v kuchařkách jako takových hrozně ráda listuju, prohlížím si obrázky a občas i něco vyzkouším. Nejsem vegetarián, ani vegan a ráda zhřeším, ale tahle kniha mě celkem zaujala, už jenom z toho důvodu, že jsem si já sama trochu upravila jídelníček a začala se stravovat trochu zdravěji.

Ukázka z knihy

V úvodu knihy se dozvíte pár doporučení a typů pro stravování. Autorka poradí, které potraviny můžeme nahradit a hlavně čím. Vše je vysvětleno stručně, bez nějakého dlouhého rozepisování, což se mi velmi líbilo. Je to opravdu útlounká knížečka, kde najdete více než padesát zdravých receptů.

Ukázka z knihy

Kniha je rozdělena na dvě části. Na sladké a slané recepty a u každého receptu je fotka hotového pokrmu. Najdete zde několik receptů na kaše, pudinky, koláče, polévky, pomazánky a další zajímavé recepty. Mě osobně například zaujal recept na čočkový salát. Určitě to nebude první ani poslední recept, který vyzkouším. Většina vypadá chutně a hlavně celkem jednoduše. 

Ukázka z knihy

Knihu Veganská kuchařka doporučím každému, koho zajímá zdravé mlsání a nemusíte být zrovna vegan nebo vegetarián. Kniha má sice pouhých sto dvacet čtyři stran, ale recepty vypadají opravdu velmi dobře :-)

Hodnocení:

Monika Ševčíková
Kromě výživových kurzů absolvovala různé kurzy vaření a v knihách studovala vliv stravy na tělo a psychiku a léčení různých nemocí jídlem. Vedle veganství vyzkoušela také syrovou stravu a šťávový půst.
Vyrůstala na venkově, takže během dětství získala kladný vztah k přírodě a vlastnímu pěstování ovoce a zeleniny. Má ráda, když si většinu ingrediencí na vaření může natrhat na zahradě.
Kontakt: monika.sevcikova@centrum.cz

Za zaslání recenzního výtisku děkuji nakladatelství Grada, kde si knihu Veganská kuchařka můžete zakoupit.

Díky za přečtení a
mějte se krásně.
Pary


1 komentář:

  1. Přesto že se neřadím mezi vegany, tuhle knihu mám také doma. Souhlasím, mnohé recepty vypadí opravdu dobře a lákají k vyzkoušení. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře :-)