sobota 14. listopadu 2020

Co mám v plánu v brzké době přečíst :-)

 




Knižní přírůstky "1"



Dnes bych vám ráda představila pár recenzních výtisků, které na mě ještě čekají a mám v plánu se do nich v brzké době začíst. A jak už obrázek napovídá, tak se jedná o knihy z nakladatelského domu Grada :-)

Třeba některá zaujme i vás :-) a hlavně se blíží Vánoce. Já osobně hrozně moc ráda rozdávám knížky a i u nás pod stromečkem musí nějaká ta kniha být.

Tak jdeme na představování prvního výběru :-)






Jako první vám představím knihu Jídlo není nepřítel od autorky Michaly Jendruchové. Jedná se o skutečné příběhy anorexie s komentářem a vysvětlením psycholožky Elišky Nehybkové.

Anotace: Anorexie jako závažná porucha příjmu potravy je alarmujícím fenoménem dnešní doby, který si občas vybírá oběti na životě. Autorka knihy, novinářka Michala Jendruchová, která si sama peklem anorexie prošla, čtenářům předkládá autentické výpovědi lidí, kteří bojují s poruchou příjmu potravy, i vyjádření jejich blízkých. Vše doplňuje pohled psycholožky se specializací na PPP.




Jako další tu mám knihu Stříbrná křídla, volné pokračování bestselleru Zlatá klec. Tuto knihu jsem si vybrala z jednoho jediného důvodu. Ze Zlaté kleci jsem byla nadšená a to doslova. Takže pokud neznáte, určitě se po ní podívejte :-)

Anotace: Fayein exmanžel Jack je ve vězení a ona sama začala nový život napůl mezi Itálií, kde v luxusním sídle ukrývá svou dceru a matku, a Švédskem, odkud řídí prosperující kosmetické impérium Revenge. Zrovna když si myslí, že už má všechno zlé za sebou, se ale celá její existence znovu ocitá v ohrožení.
Jackovi se podaří utéct z vězení - a hned nato se někdo pokouší skoupit všechny akcie Revenge a firmu tak nepřátelsky převzít.
Faye nechává dceru i matku v bezpečí italského domova a vydává se do Stockholmu, aby podnik zachránila. V luxusním hotelu v centru metropole se setkává s finančníkem Davidem, je jim spolu dobře a po několika dalších schůzkách spolu navážou důvěrný vztah. David právě prochází náročným rozvodem a Faye má opravdu komplikované období, přesto se do sebe bezhlavě zamilují a připadá jim, že společně všechny překážky překonají.



Poslední vlak do Londýna je historický román podle skutečné události. Je to příběh o lásce, ztrátě a hrdinství. Jako první mě u knihy oslovila obálka a hned na to samotná anotace, takže nebylo nad čím přemýšlet, tuhle knihu si prostě musím přečíst.

Anotace: Píše se rok 1936 a nacisté jsou v očích patnáctiletého Stephana Neumana, začínajícího dramatika a syna bohaté vídeňské židovské rodiny, a jeho nejlepší přítelkyně, matematicky nadané Žofie-Heleny, jen primitivními neotesanci. Když se Hitlerovy síly dají do pohybu, bezstarostná nevinnost obou mladých lidí vezme za své.
V temnotách se však skrývá naděje. Holanďanka Truus Wijsmullerová riskuje vlastní život při pašování dětí ze zemí okupovaných nacisty do států, které jsou ochotné je přijmout. Tante Truus, jak jí všichni říkají, je odhodlaná zachránit tolik dětí, kolik jen bude možné. A tak když Velká Británie rozhodne, že bude přijímat nezletilé uprchlíky z Říše, odváží  se vyjednávat dokonce s Adolfem Eichmannem. Pustí se do závodu s časem ve snaze dopravit stovky dětí do bezpečí.



Příběh o přátelství a lásce, to je kniha Den, kdy jsem zahlídla lásku. Občas zabrouzdám i do jiných vod a vyměním napětí za jiný druh knih :-)

Anotace: Podle Laurie láska na první pohled prostě neexistuje. Život přece není scéna z romantického filmu, že? Avšak jednoho šedivého prosincového dne si z okna londýnského autobusu všimne muže. A on si všimne jí... Ten magický moment, kdy se jeden druhému podívají do očí... A vzápětí autobus i s ní ze zastávky odjíždí.
Laurie je jasné, že toho blonďáka se zelenomodrýma očima už nikdy neuvidí. Přesto jej po celý další rok hledá na každé zastávce a v každé kavárně v Londýně. Ale marně. Co na tom záleží? Jenže na vánočním večírku jí její nejlepší kamarádka Sarah představí svého nového partnera Jacka. Prý je to láska jejího života. Jack ovšem není nikdo jiný než "blonďák ze zastávky". Laurie se rozhodne jít Sarah z cesty a žít svůj vlastní život. Ale co když má osud jiné plány?



A když už jsem si od Josie Silverové vybrala jednu knihu, tak jsem šáhla i po té druhé, Dva v srdci. Obálka i anotace vypadají velmi slibně a na dlouhé zimní večery by mohla být kniha ideální :-)

Anotace: Lydia a Freddie. Freddie a Lydia. Jsou spolu víc než deset let a ona je přesvědčená, že jejich lásku nemůže nic zničit. Brzy ale zjistí, jak moc se plete...
Freddie zemře při autonehodě a Lydia je poprvé sama. Jediné, co chce, je zůstat v posteli a brečet. Moc dobře však ví, že Freddie by si přál, aby žila šťastně a naplno i bez něj. Proto se o to pomalu, krůček po krůčku, snaží. Pak se ale stane něco neskutečného. Lydia najde způsob, jak získat svůj starý život i s Freddiem zpátky.
Život, ve kterém k žádné tragické nehodě nedošlo. Život, pro který plakala celé měsíce. Znovu a znovu překračuje práh do minulosti. Ač se to zdá neskutečné, žije dva životy zároveň. Návštěvy ve světě, kde Freddie pořád žije a kde Lydiino srdce stále patří jenom jemu, si však vybírají svoji daň. Protože v tom skutečném se objeví někdo, kdo chce, aby zůstala s ním.



Další knihou je finský thriller Věrný čtenář od Maxe Seecka. Mrazivé Helsinky ochromí rituální vraždy inspirované úspěšnými thrillery. Miluju thrillery a doufám, že ani tento nezklame :-)

Anotace: Žena slavného spisovatele Rogera Koponena je zavražděna v jejich luxusním domě na břehu zamrzlého zálivu. Na sobě má slavnostní šaty a ve tváři hrůzostrašný škleb. Případu se ujímá mladá inspektorka Jessica Niemi. Brutálních vražd postupně přibývá a záhy je jasné, že je na stopě sériového vraha. Nejedná se přitom o nahodilé vraždy, záhadný pachatel se vždy inspiruje hrůznými činy popsanými v Koponenových thrillerech. Je šílený, nebo jde o něco osobního? Podaří se Jessice zastavit vraha, který zná každičký detail knih dokonce lépe než sám autor?



A jako poslední vám dnes představím knihu pro děti. Příběh Přehlídka mazlíčků ze série Škola jednorožců je vhodná pro čtenářky od 7 let. Moje dcera byla výjimečně rychlejší jak já, a už ji má přečtenou a zapsanou ve čtenářském deníčku :-) Knížka se jí líbila a už pokukuje po dalších dílech.

Anotace: Ve škole jednorožců je pořád spousta legrace. Chystá se přehlídka domácích mazlíčků. Viky se nemůže dočkat, přihlásili se i všichni její kamarádi. Ale Bouřlivák se začíná chovat velmi podivně. Viky si je jistá, že ho něco trápí. Co by to mohlo být?





Četli jste některou z knih? A co na ně říkáte? Příště vám představím další nálož knih :-)

Díky za přečtení a
mějte se krásně.
Pary




4 komentáře:

  1. Na Stříbrná křídla se také těším. Ještě předtím mě však čeká Zlatá klec, do které se chci pustit teď. Autorku mám ráda, její série s Erikou a Patrikem je skvělá. A Věrného čtnáře mám za sebou. Bohužel mě nenadchl tak, jak jsem si představovala..
    Ať se knihy líbí ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlatá klec byla super, tu určitě doporučuji... Ale ještě než se vrhnu na některou z těchto, tak tu mám jednu, která má přednost před vším, a tím je Robert Bryndza a jeho Mlha nad Shadow Sands :-)

      Vymazat
  2. Stříbrná křídla, knihy od Josie Silverové a Jednorožce mám také doma. :) Na Stříbrná křídla se těším hodně, první díl mě nadchnul, tak doufám, že i tento si udrží stejně vysokou laťku.
    Přeju ať se knihy líbí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Stříbrná křídla se také moc těším, budu se těšit na recenzi :-)

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře :-)