středa 18. listopadu 2020

Hotýlek na Islandu - Julie Caplin

 

Zdroj obrázku

Autor: Julie Caplin
Rok vydání: 2020
Nakladatelství: Cosmopolis
Série: Romantické útěky (4.)
Počet stran: 360

Anotace: Lucy nic nechybí, má dobrou práci v hotelu a přítele. Jenomže stačí jedna jediná nehoda a vše se změní - dostane padáka a kopačky. Její život je náhle v troskách, nedaří se jí najít novou práci, úspory docházejí a už brzy nezbude nic jiného než se přestěhovat zpátky k rodičům, a to za žádnou cenu nechce. Takže když jí personální agentura nabídne místo manažerky hotýlku Polární záře na Islandu, okamžitě přijme i přes to, že nesnáší zimu.
Po příjezdu ne nemůže zbavit dojmu, že udělala chybu. Jako šéfová se navíc uvede naprostým trapasem, takže pochybuje, jestli ji podřízení přijmou. Jenže pak jako by jí osud dal znamení, že má zůstat. V noci se na nebi roztančí polární záře a Lucy se při sledování fascinující podívané rozhodne vytěžit z téhle životní příležitosti co nejvíc. Využije všech svých znalostí a zkušeností a postará se, aby se z Polární záře stal nejúžasnější romantický hotel na celém Islandu!
Hotel má špatné hodnocení a je poloprázdný, takže ji čeká pořádně tvrdá práce. Lucy dělá, co může, ale má pocit, že se jí někdo snaží škodit. Jsou k ní všichni kolegové upřímní? Může jim důvěřovat? Navíc ji začíná zneklidňovat barman Alex... Mezi ním a Lucy to sice jiskří, ale záhy se ukáže, že Alex skrývá nějaké tajemství...

"Zlé časy? To myslí vážně? Lucy by klidně mohla napsat knihu o tom, jaké to je zažívat zlé časy. Nejraději by personalistku popadla pod krkem a pořádně s ní zatřásla. Místo toho naproti ní poposedla na židli, rozhlédla se po jasně osvětlené kanceláři s moderním nábytkem a nejnovějším monitorem Apple Mac, zabírající většinu stolu, a navzdory naprosté panice se snažila působit klidně."

Lucy Smartová přišla o zaměstnání jako zástupkyně ředitele velkého hotelu v Manchesteru a zároveň i o přítele, který jí bodl kudlu do zad. Nikde nemohla sehnat novou práci, s každým dalším odmítnutím v ní stoupala beznaděj. Až jednoho dne dostane v personální agentuře nabídku dělat ředitelku malého hotelu na Islandu. Nabídka má háček, je to na zkušební dobu dvou měsíců a Lucy bude muset dokázat, že na to má a majitel by prohloupil, kdyby si jí nenechal.

Alex McLaughlin dostane od svého šéfa Quentina důležitý úkol, práci v utajení. Musí omrknout hotel, který chce koupit. Alex má sepsat zprávu v jakém je stavu, co je potřeba zlepšit a zhodnotit současné vedení hotelu a zaměstnance. Na Islandu. A nenapadne ho nic lepšího, než pracovat jako nový barman.

"Tmavé nebe rozzářila tichá symfonie pulzujícího zelenkavého světla, které tančilo v nadpřirozených vlnách. Lucy odkopla peřinu, vzala z pohovky deku, přehodila si ji přes ramena a bosa došla k oknu. Užasle položila dlaň na ledově chladné sklo, jako by se mohla tančících světel dotknout. Uchváceně zírala na oblohu a srdce se jí dmulo okouzlením."

Tuhle sérii jsem si zamilovala už první knihou Kavárna v Kodani. A pořád ji zbožňuju, autorka si drží svou laťku a zatím mě nezklamala jedinou knihou. Hlavního hrdinu Alexe jsme poznali v díle Cukrárna v Paříži a musím říct, že tam si získal mé srdce poprvé. Autorka umí doslova čarovat. Její postavy jsou prostě a jednoduše úžasné. Hekla, Freya, Elin, Kristjan, Gunnar a další zaměstnanci hotelu.

"Lucy se dívala z jednoho na druhého a náhle jí bylo líp. Pracovala tu sice teprve krátce, ale už pochopila, že Hekla je naprosto spolehlivá a důvěryhodná. Brynja byla ztělesněním upřímnosti a v jakékoli situaci dokázala nabídnout střízlivý pohled a rozumnou radu. Elin sice působila bohémsky, ale ve skutečnosti měla ve všem naprostý pořádek a uměla vzít za práci. Na Freyu si Lucy ještě jasný názor neudělala, ale připadala jí praktická a oddaná. Dagur působil jako Brynja v mužském vydání a Gunnar byl trochu praštěný, ale pečlivý, milý a skromný."

Kniha je většinou vyprávěna z pohledu Lucy, ale občas zabrouzdáme do Alexovo mysli :-) A i když nikde není uvedeno, kdo nám zrovna danou část vypráví, určitě se neztratíte. Tohle autorka prostě umí. Kapitoly jsou krátké a čtivé, takže než se nadějete jste na konci.

Knihu Hotýlek na Islandu doporučím každé romantické duši. Příběh je plný dobrodružství, romantiky a přátelství. A i když je tento druh knih předvídatelný, víte kterým směrem autorka směřuje a konec vás nemůže překvapit, tak o překvapení zde nouze není. Knihy ze série Romantických útěků jsem si moc oblíbila a s každou další knihou mám vždy chuť se podívat na nová a nová místa. Teď je to například Island. Protože autorka dokáže úplně úžasně popsat prostředí ve kterém se příběh odehrává.

Hodnocení

Julie Caplin
je závislá na cestování a dobrém jídle. Neustále se snaží vypátrat dokonalý gin a je až nezdravě vybíravá, co se sklenic, toniku a ozdob týče. Mezi ochutnávkami ginu napsala svůj první román, který se odehrává v jednom z mnoha měst, která během života poznala.
Jako PR ředitelka se několik let potloukala po Evropě a brala nejlepší žurnalisty zabývající se jídlem a pitím na novinářské exkurze (takzvané služební cesty), aby ochutnali gastronomické pochoutky v nejrůznějších městech v Itálii, Francii, Belgii, Španělsku, Dánsku a Švýcarsku. Byla to náročná práce, ale někdo to dělat musel. Tyto exkurze se staly inspirací k napsání série Romantické útěky.

Za zaslání recenzního výtisku děkuji nakladatelství Cosmopolis, kde si knihu Hotýlek na Islandu můžete zakoupit.

Díky za přečtení a
mějte se krásně.
Pary

2 komentáře:

  1. Já tuhle sérii také miluju a zatím jsem byla ze všech dílů nadšená. :) Hotýlek není výjimkou.
    Pěkná recenze.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře :-)