neděle 27. února 2022

Chata ve Švýcarsku - Julie Caplinová

 

Zdroj obrázku

Autor: Julie Caplin
Rok vydání: 2021
Nakladatelství: Cosmopolis
Série: Romantické útěky (7.)
Počet stran: 344

Anotace:  Mina věří, že šálek horké čokolády dokáže vyřešit všechny trable. A právě to teď nutně potřebuje. Má za sebou totiž pořádný trapas - její poslední milostná eskapáda se stala okamžitým hitem internetu.
Se sbalenými kufry a jasným cílem dát si život do pořádku se Mina rozhodne utopit svůj  žal v té nejlepší horké čokoládě na světě. Mina moc dobře ví, kde ji najít - v útulné chtě své kmotry, která se nachází ve Švýcarsku. Plán je jednoduchý: litry čokolády, žádní muži. Tedy jen do chvíle, než ho zkomplikuje neznámý krasavec, který Mině zkříží cestu ve vlaku do Alp...

"Nemohla se dočkat, až budou všichni u stolu, prostřeného vintage porcelánem, který během uplynulých let našla v nejrůznějších bazarech, a spokojení hosté si budou po skvělém jídle a pití povídat při svíčkách. Vařila celý den a větší část předchozího večera, ale bude to stát za to. Oslava výročí."

Mině byly tři roky, když přišla o rodiče. Ona a její o rok mladší sestra Hannah vyrůstali s milující tetou a strýcem. Mina je zábavná, a tak trochu impulzivní. Její zbrklost vede k situaci, kterou si perfektně naplánovala, ale bohužel se to nesetkalo s pochopením a vedlo to pouze k ponížení v podobě videa, které koluje internetem. 

Aby si trochu srovnala myšlenky a rozhodla se co bude dělat dál, a hlavně, aby si odpočinula od mužů, rozhodne se, že navštíví svou kmotru Amelii ve Švýcarsku. Už cestou do Švýcarska se ve vlaku setkává s Lukem, se kterým si okamžitě padnou do oka. Je stejný jako ona, živel. Tu přitažlivost nemůže popřít, ale Luke je jí až moc podobný, a to je to nejhorší co teď potřebuje. 
Jak tohle všechno dopadne? Jak si to Mina v hlavě všechno srovná?

"Dějí se i špatné věci, ale člověk se tím nesmí nechat poznamenat. Nemůžeme je zastavit, ale můžeme si vybrat jak na ně budeme reagovat. Můžeme si vybrat být pozitivní, nebo negativní, šťastní, nebo smutní, vzteklí, nebo klidní. Nikdo z nás nemůže ovlivnit to, co nám život postaví do cesty, ale pokud se k tomu postavíme pozitivně, budou naše životy o moc lepší."

Minu, její kmotru Amelii, Luka, ale i ostatní postavy jsem si opět zamilovala. A to mám na knihách této autorky ráda. Postavy si oblíbíte během chvilky. Ale nejen postavy. Autorka má prostě dar. Vtáhne vás do děje, a vy se s nimi ocitnete i na místě. Úplně cítíte, jak vám křupe sníh pod nohama, nebo cítíte teplo z hořícího krbu. A to ani nemluvím o jídle. Asi ani nespočítám kolik jsem snědla při čtení čokolády.

V knize Chata ve Švýcarsku najdete krátké a čtivé kapitoly. Obsahuje vše, co má romantický příběh obsahovat. Sladká romantika, skvělé jídlo a úžasný příběh. A i když jsou tyto knihy tak strašně moc předvídatelné, tak občas prostě neuškodí si oddechnout u takovéto knihy.

"Tohle je mušlové hnětení. Jde o proces, při němž se čokoláda uhladí, protože všechny její části směřují na stejnou stranu. Představ si kousek jemné látky nebo sametu. Když ho pohladíš špatným směrem, narušíš jeho povrch a směřování vlasu."

Pokud tuto sérii neznáte, tak knihu doporučím každému, kdo má rád romantické příběhy se šťastným koncem. A pokud znáte a tuhle sérii jste si zamilovali, tak jako já, neváhejte. Autorka si drží svůj standard a já jsem měla jako vždy chuť jíst a cestovat :-) A já už se těším na její další díl, a to Domek v Irsku :-)

Hodnocení

Julie Caplin
je závislá na cestování a dobrém jídle. Neustále se snaží vypátrat dokonalý gin a je až nezdravě vybíravá, co se sklenic, toniku a ozdob týče. Mezi ochutnávkami ginu napsala svůj první román, který se odehrává v jednom z mnoha měst, jež během života poznala.
Jako PR ředitelka se několik let potloukala po Evropě a brala nejlepší žurnalisty zabývající se jídlem a pitím na novinářské exkurze (takzvané služební cesty), aby ochutnali gastronomické pochoutky v nejrůznějších městech v Itálii, Francii, Belgii, Španělsku, Dánsku a Švýcarsku. Byla to náročná práce, ale někdo to dělat musel. A právě tyto exkurze se staly inspirací k napsání série Romantické útěky.

Za zaslání recenzního výtisku děkuji nakladatelství Cosmpolis, kde si knihu Chata ve Švýcarsku můžete zakoupit.

Díky za přečtení a
mějte se krásně.
Pary

2 komentáře:

  1. Tuhle sérii mám hodně ráda, vždycky mi zvedne náladu. Na Chatu se už opravdu dlouhou dobu chystám, ale věřím, že je stejně skvělá jako předchozí díly. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kniha je stejně skvělá jako autorky ostatní knihy... už se těším na Domek v Irsku :-)

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře :-)