sobota 16. března 2019

Kavárna v Kodani - Julie Caplin

Zdroj obrázku

Autor: Julie Caplin
Rok vydání: 2018
Nakladatelství: Cosmopolis
Série: Romantické útěky (1.)
Počet stran: 352

Anotace: Úspěšná manažerka Kate má přesně takový život, jaký si vysnila. Pracuje pro jednu z nejlepších PR agentur v rušném Londýně, je úspěšná, okouzlující a její přítel je tak... skvělý. Dokud jí tento skvělý přítel neukradne nápady, díky nimž je povýšen místo ní. Kate by ráda všem dokázala, že není tak mladá a nezkušená, jak si všichni myslí. Získat jako nového klienta velkého prodejce dánských bytových doplňků a nábytku je její šance. Protože práce je pro ni vším.
Proto musí absolvovat cestu do Kodaně. Co se zprvu zdá jako otravný PR výlet pro hrstku ještě otravnějších novinářů, jehož jediným účelem je získání zakázky pro Kate, se nakonec změní v cestu, která všem účastníkům změní životy. Během poznávání krás Kodaně a dánského přístupu k životu poznávají novináři i Kate sami sebe. A nakonec se ukáže, že všichni získali mnohem víc než jen námět na články nebo pracovní příležitost.

Kate Sinclairová, mladá a úspěšná manažerka jedné PR agentury. Má skvělého přítele a práci, kterou miluje. Měla by být povýšena, ale nápady, které měla, jí ukradl právě její úžasný přítel. A aby všem dokázala, že na to má, chopí se příležitosti získat pro firmu dánského podnikatele. Lars Wilder hledá někoho, kdo mu udělá reklamní kampaň k otevření dánského obchodního domu. Má pouze jedno zadání. Přenést podstatu Hygge do Velké Británie. Kate má jen dva dny na přípravu prezentace.

Kate zakázku získá a na přání klienta musí vzít na pět dní šest novinářů do Kodaně, aby jim ukázala celý koncept Hygge. To, co bylo zpočátku pracovní cestou se změnilo v mnohem víc. Každý z novinářů měl své vlastní problémy. 
Dosáhne Kate svého vysněného povýšení? A jak může tahle nesourodá skupinka novinářů spolu vydržet celých pět dní, aniž by přežila bez úhony?

"Najednou jsem si připadala malinká a nehodná, takže jsem raději zavřela oči a dělala, že spím. Jak jsem si proboha mohla myslet, že zvládnu šest novinářů najednou? Už jen dostat je všechny do letadla se ukázalo jako úkol hodný Herkula. Byla jsem úplně ve stresu. Jaké to asi bude, až se budou moct ztratit v celém hlavním městě? Raději jsem o tom nepřemýšlela."

Kate a celou skupinku novinářů jsem si opravdu oblíbila. Autorka je opravdu vykreslila dokonale. Kočkování Bena alias vzteklé lišky s Kate bylo vtipné a romantické zároveň. Ale koho jsem si opravdu velmi oblíbila, tak to je Eva. Majitelku kavárny v Kodani, její přístup k životu byl uvolňující. A popisy míst? Tak ty byly naprosto dokonalé. I když jsem v Kodani nikdy nebyla, tak autorka všechna místa popsala tak, že jsem si je dokázala živě představit.

Kniha je rozdělena na tři části, podle toho, kde se nám příběh odehrává. A to Londýn, Kodaň a opět Londýn. A pak klasické krátké kapitoly, kdy jsem při čtení měla celkem často hlad a chuť na dobrou kávu.

"Než se Avril, zabalená v nádherném kašmírovém šálu, vrátila, vydali se David s Conradem podívat na druhou stranu ulice. Po Fioně nebylo ani vidu, ani slechu. Říkala jsem si, kolik dní ještě vydržím, než se nervově zhroutím nebo jim zakoupím obojky."

Pokud si chcete přečíst něco nenáročného, potřebujete trochu rozveselit, máte náladu na něco pozitivního a jako bonus se dozvědět něco o Dánsku a životním stylu zvaným Hygge, tak vám tuto knihu vřele doporučuji. Po přečtení této knihy jsem Dánsko dala na seznam míst, která bych ráda navštívila.

Hodnocení:

Julie Caplin
je závislá na cestování a dobrém jídle. Neustále hledá perfektní gin a je neuvěřitelně vybíravá, co se sklenic, toniku a ozdob týče. Mezitím napsala svůj debutový román, který se odehrává v jednom z mnoha měst, která během let navštívila.
Pracuje v PR, mnoho let cestovala po Evropě spolu s nejlepšími novináři píšícími o jídle a pití a objevovala gastronomické skvosty v Itálii, Francii, Belgii, Španělsku, Kodani a Švýcarsku. Těžká práce, ale někdo to dělat musí. Tyto cesty ji inspirovaly k napsání trilogie The Little Café in Copenhagen (Kavárna v Kodani), The Little Brooklyn Baktery a The Litlle Paris Patisserie.

Za zaslání recenzního výtisku děkuji nakladatelství Cosmopolis, kde si knihu Kavárna v Kodani můžete zakoupit.

Díky za přečtení 
a mějte se krásně.
Pary

2 komentáře:

  1. Moc pěkná recenze :) Kniha mě láká už podle té obálky, vypadá to na skvělou oddechovku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) Pokud máš chuť na oddechovou knihu, tak Kavárnu v Kodani ti jedině doporučím :-)

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře :-)