pondělí 4. března 2019

Smrtící tajnosti - Robert Bryndza

Zdroj obrázku

Autor: Robert Bryndza
Rok vydání: 2019
Nakladatelství: Cosmopolis
Série: Erika Fosterová (6.)
Počet stran: 384

Anotace: Jednoho mrazivého rána nalezne po probuzení matka svou dceru v kaluži krve a zmrzlou na malé předzahrádce. Kdo mohl provést takovou věc - zavraždit dívku na prahu jejího vlastního domu, ještě k tomu během vánočních svátků?
Po posledním, velmi bolestném případu se Erika Fosterová cítí zranitelná, ale nakonec se rozhodne, že se ujme i tohoto vyšetřování. Jakmile začne se svým týmem na vraždě krásné tanečnice burlesky pracovat, najdou souvislosti s útoky ve stejné, dosud poklidné čtvrti Londýna. Všechny spojuje jeden detail - oběti byly napadeny černě oblečenou postavou s nasazenou plynovou maskou. Jen toto napadení však skončilo smrtí...

Hurá, je to tady. Robert Bryndza je zpět s dalším případem Eriky Fosterové a já jsem velmi ráda, že jsem dostala možnost si knihu Smrtící tajnosti přečíst ještě před vydáním. Četla jsem do dvou do rána, takže to rozhodně mluví za vše.

"Kosmetický kufřík spadl na zem. Marissa zvedla ruce ke krku a teprve poté ucítila strašlivou bolest způsobenou hlubokou ranou, která jí prořízla hrdlo. Snažila se křičet, ale vydala pouze klokotavý zvuk a ústa se jí naplnila krví. Zvedla obě ruce, postava zavrávorala a rozmáchla se. Nůž Marisse prořízl dva prsty, proťal látku kabátu a zabodl se jí do předloktí. Nemohla dýchat, lapala po dechu, její krev bublala a stříkala."

Příběh začíná vraždou krásné mladé burleské tanečnice, která byla zavražděna před domem, ve kterém žije se svou matkou. Útočník byl celý v černém a měl plynovou masku.
Erika byla právě na cestě k Marshovi a jeho rodině. A i když byl k případu přivolán jiný detektiv Erika se vyšetřování ujme. To by snad ani nebyla ona, kdyby ne.

Samozřejmě se opět setkáme s naším oblíbeným týmem. Petterson je zpět, zotavil se ze svých zranění a vrátil se do týmu se svým vlastním tajemstvím. Dozvíme se více o osobnosti Kate Mossové, zjistíme něco ze soukromí superintendantky Melanie Hudsonové, Isaac Strong dostane trochu více prostoru, a naopak Marsh byl zastrčen trochu do pozadí. A samozřejmě nesmí chybět naše oblíbená Erika Fosterová, která opět čelí svým bolestivým vzpomínkám z minulosti a musí vyřešit nejen případ a zůstat plně soustředěná, ale zároveň musí vyřešit i nějaké ty rodinné problémy.

Knihy Roberta Bryndzy jsou prostě TOP. Autor se řadí mezi mé nejoblíbenější autory a zatím mě ani jedinou knihou nezklamal. Kniha Smrtící tajnosti na tom není jinak. Jeho krátké kapitoly jsou opět zakončeny tak, že máte potřebu číst dál a dál. Dokáže udržet dokonalé, neúnavné tempo a nemá žádné zbytečné pasáže. A musím říci, že ve vrahovi jsem se spletla, i když jsem si myslela, že jsem na správné stopě, tak jsem zjistila, že detektiv ze mě být rozhodně nemůže. Autor to měl opět dokonale promyšlené a já jsem jako vždy nadmíru spokojena. Jinak to snad ani u jeho knih nejde.

"Potřebuju, abychom ji přemístili dřív, než se změní počasí. Bude sněžit," poznamenal. Erika se ohlédla k tělu, které se Isaacovi asistenti snažili opatrně oddělit od zmrzlé a krví nasáklé půdy. Jejím tělem projel stejný osten hrůzy a vzrušení, které pociťovala na každém místě vraždy. V jejím životě se spousta věcí vymykala kontrole, ale měla moc najít člověka, který tohle udělal. A najde ho."

Vy, kdo znáte knihy Roberta Bryndzy (jeho knihy už musí znát snad skoro každý) a tuto sérii jste si oblíbili, určitě neváhejte a přečtěte si i tuto. A ti co tuto sérii ještě nečetli, a mají rádi napětí (vás už pravděpodobně moc není), udělejte si čas a podívejte se na ni, stojí to za to. Tato kniha velmi dobře funguje i jako samostatný román, ale já osobně, zas a znova, doporučuji začít prvním dílem Dívka v ledu (recenze). Jakmile dočtete, tak na vás dále čekají další díly, které byste si neměli nechat ujít, a to jsou Noční lov (recenze), Temné hlubiny (recenze), Do posledního dechu (recenze) a Chladnokrevně (recenze). Takže pokud máte rádi thrillery s detektivní zápletkou, neváhejte, knihy Roberta Bryndzy za přečtení rozhodně stojí.



A jak už to tak bývá, nakladatelství Grada si opět připravilo menší bonus. Chcete zaslat ukázku z knihy a mít poštovné zdarma? Je to jednoduché, stačí se na stránkách Roberta Bryndzy přihlásit, vyplnit email a ukázka se slevovým kódem je jen a jen vaše.

Hodnocení:

je britský autor žijící trvale na Slovensku se svým manželem Jánem. Jeho prvního thrilleru, Dívky v ledu, se v zahraničí již prodaly více než dva miliony výtisků, byl označen jako The Wall Street Journal a USA Today bestseller a práva byla prodána do devětadvaceti jazyků. The Girl in the Ice (Dívka v ledu) je první díl poutavé série s vyšetřovatelkou Erikou Fosterovou. I jeho další pokračování Night Stalker (Noční lov), Dark Water (Temné hlubiny), Last Breath (Do posledního dechu), Cold Blood (Chladnokrevně) a Deadly Secrest (Smrtící tajnosti) se drží na předních příčkách nejprodávanějších knih a na dalších případech Robert Bryndza pracuje. Kromě této série je taktéž autorem romanticky a humorně laděných zahraničních bestsellerů.
Více o autorovi je možné se dočíst na webových stránkách www.robertbryndza.com, Twiteru @RobertBryndza či na Facebooku a Instagramu.

Za zaslání recenzního výtisku děkuji nakladatelství Cosmopolis, kde si knihu Smrtící tajnosti můžete zakoupit.

Díky za přečtení
a mějte se krásně.
Pary

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :-)