sobota 16. září 2017

Svůdný Jasmín - Leandra Sold


Autor: Leandra Sold (Alexandra Soldánová)
Rok vydání:2016
Nakladatelství: E-knihy jedou
Série: Bílý Jasmín (2.)

Anotace: Blíží se podzim a Yasminne, která stále čeká na svého anděla strážného, se chystá na vysněnou universitu. Jenže do života se jí nečekaně vrací známý, krvechtivý nepřítel. V jejím okolí se navíc zjevuje čím dál víc nadpřirozených bytostí, které jí usilují o život. A Aidan se nevrací! Osamělá dívka propadá zoufalství a nechává se zlákat k pochybným seancím neznámým mužem jménem Johne Dee, který tvrdí, že mluví andělskou řečí. Tyto nevšední chvíle jí ale přivodí nezdravou závislost, díky které se nakonec ocitá zamčená v luxusním newyorském bytě, jehož majitelem není nikdo jiný, než její upíří ctitel Daniel. Yasminne je slabá a odkázaná jen na jeho vůli. Kdo ji zachrání? A potřebuje to vůbec?


A je tu dlouho očekávaný druhý díl romantické fantasy ságy, kde se opět setkáváme s našimi nezapomenutelnými hrdiny.
Yasminne stále čeká, až se jí z Edenu vrátí její anděl strážný a chystá se na vysněnou universitu Davidson College, kam se zapsala na studium psychologie. Aidan se nevrací a Yasminne neustále někdo usiluje o život. A díky svým schopnostem, které ještě úplně neovládá, se dostává do nemalých potíží. Proto se jednoho dne ocitne zamčená v newyorském bytě, jehož majitelem je Daniel. Proč ji zachránil a jaké s ní má úmysly? Jaké skrývá Daniel tajemství? A hlavně, co se stalo s Aidanem?

"Cítíš rosu? Teď už víš, jak voní anděl strážný."

Knihou nás provází, stejně jako v prvním díle verše slavných autorů jako jsou např. E. A. Poe, J. Vrchlický, E. Dickenson, G. G. Byron, Ch. Baudelaire, což se mi velmi líbilo. Ke knize to prostě patří.

"Kdo v nesmrtelnost nevěří
Ať se mnou vymění,
Protože tys mě okradl
A všechno kromě ní - 
Emily Dickenson"

Kapitoly se četly velmi dobře a já nemohla přestat číst, dokud nedočtu. Pořád jsem si kladla další a další otázky a čekala na své odpovědi.

"... V den, kdy nevinnost svou ztratí, plány temné Peklu zhatí. Smrtelnost jí čas ten krátí..."

Samozřejmě tu máme tzv. "klaďase a záporáky", bez toho by to ani nešlo. A už z prvního dílu víme, kam zařadíme Lucifera a takového Asmodeuse. Ale co ostatní? Daniel, Nammah, Pheenex? Jací doopravdy jsou a za jaký tým kopou?

"Jenže je to upír, Diane! Poslouchala jsi mě vůbec?" zahučím popuzeně.
"To byl Edward Cullen taky!" zatrylkuje potměšile.

Knihu doporučím určitě každému, kdo má jako já rád příběhy o upírech, démonech a andělech. A je úplně jedno, jestli je vám patnáct nebo třicet. A pokud se líbil první díl, rozhodně bych neváhala s druhým.

A jak bych shrnula celý příběh? "Krve by se ve mně nedořezal!"

Hodnocení:


Mějte se krásně,
skládejte básně...
Pary

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :-)