neděle 17. září 2017

Jediné pravé lásky -Taylor Jenkins Reid


Autor: Taylor Jenkins Reid
Rok vydání: 2017
Nakladatelství: Mladá fronta
Počet stran: 256

Anotace: Autorka románu Možná v jiném životě přichází s novým strhujícím milostným příběhem o ženě, která musí nečekaně volit mezi manželem, kterého už dlouho považuje za mrtvého, a snoubencem, jenž v ní znovu probudil chuť žít. Emma Blairová si vezme Jesse, svou lásku ze střední školy. Vybudují si  život, na hony vzdálený představám rodičů usedlým lidem z rodného města, a procestují spolu svět. V den prvního výročí svatby se ovšem stane nehoda a nad Tichým oceánem zmizí helikoptéra, v níž letěl Jess spolu s dalšími dvěma muži. Po čase jsou všichni prohlášeni za mrtvé. Emma dá výpověď v práci a vrátí se domů do Ameriky, aby se pokusila překonat smutek a znovu si urovnat život. Roky plynou, až jednou Emma narazí na dávného kamaráda Sama a zjistí, že se znovu zamilovala. Když se se Samem zasnoubí, má pocit, že dostala druhou šanci být šťastná. Tedy jen do té chvíle, než se najde Jesse. Je naživu a celé ty roky se k ní snažil vrátit. Emmu čeká velké rozhodnutí. Musí si vybrat. Manžela, nebo snoubence? Především však potřebuje poznat samu sebe a zjistit, co chce, aniž by ublížila těm, které miluje. Emma ví, že musí naslouchat svému srdci. Je si není jistá, co říká...


Dokážete si představit, že byste si museli zvolit mezi manželem, kterého považujete za mrtvého a snoubencem, který vám dal znovu chuť do života?
Emma Blairová si vezme svou lásku ze střední školy, Jesse Lernera. Vybudují si život daleko od rodičů, plný cestování. V den kdy mají mít své první výročí svatby, má Jesse v plánu odcestovat na Aljašku. Ovšem stane se nehoda a helikoptéra, v níž cestoval, zmizí. Po čase je prohlášen Jesse Lerner za mrtvého.
Emma se vrací zpět do rodného Actonu a snaží se začít znovu. Začne pracovat v rodinném knihkupectví Blair Books.
Pak narazí na svého dávného kamaráda Sama Kempera, život jde dál a Emma zjistí, že se znovu zamilovala, že dostala druhou šanci být šťastná.
Jen do chvíle, než se znovu objeví Jesse. Je naživu, přežil nehodu a Emmu čeká nelehké rozhodnutí. Vybere si manžela nebo snoubence? Ať se rozhodne jakkoli, vždycky to někomu ublíží.

"Přečtěte si knihu - procestujete svět!"

Kniha se četla tak dobře, že jsem jí prostě musela za každou cenu dočíst, i kdybych neměla jít spát. Autorka dokázala popisovat děj tak perfektně, že jsem vše cítila s Emmou, byla jsem tím úplně pohlcená, byla jsem úplně vtažena do příběhu. Když byla Emma smutná, já byla taky, když byla šťastná, byla jsem s ní. Nevím, co to se mnou ta kniha udělala, ale já se přistihla, že si každou chvíli utírám oči.

"Jednoho dne se vzbudíte a máte pocit, že jste vyschla a jste úplně prázdná, že kdyby na vás někdo poklepal, zněla byste dutě.
Cítit se dutě a prázdně je hrozné, když jste bývala plná bolesti jako předtím.
Že jste dutá, vám připadá v pořádku.
Že jste prázdná, vám připadá jako začátek.
Což je hezké, protože takovou dobu jste měla pocit, že jste na konci."

Příběh byl úžasný, byl krásný a smutný zároveň a já se opět zamilovala a nevěděla, koho by si Emma měla vybrat. Sam a Jesse? Jesse a Sam? Při čtení jsem pořád přemítala, jak by se Emma měla rozhodnout. A pak to najednou přišlo, to poznání. Věděla jsem, co musí udëlat, aby byla šťastná.

"Nemyslím si, že pravá láska představuje vaši jedinou lásku.
Myslím, že pravá láska znamená milovat opravdově.
Milovat čistě. Milovat beze zbytku.

Tohle není klasický milostný příběh. A pokud chcete vědět, jak to všechno dopadne, přečtěte si ho. Určitě si zamilujete Emmu, Jesse i Sama... Jen těžko jsem se s nimi loučila.

Hodnocení:

Nalákala vás recenze? Přečtěte... Mějte se krásně. 
Pary

2 komentáře:

  1. Super recenze, až přestanu marnit čas blbostma a začnu zase číst, po téhle knize určitě sáhnu :-) díky

    OdpovědětVymazat
  2. Moc děkuju, tak až se k ní dostaneš, tak dej vědět jak se líbila. ☺

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře :-)